Circulaţia rutieră de pe viaductul Cârligu Mic, aproape de Călimăneşti-Căciulata, judeţul Vâlcea, situat la kilometrul 200 al Drumului Naţional 7 (DN7), care leagă Bucureştiul de Nădlac şi traversează Valea Oltului, va fi oprită duminică dimineaţă, în intervalul orar 04:00 - 07:00, potrivit unui comunicat remis vineri de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNADNR recomandă şoferilor o rută ocolitoare pentru intervalul orar respectiv. ”Recomandăm şoferilor ruta ocolitoare Bucureşti - Ploieşti - Braşov - intersecţie DN1 cu DN7 Vestem”, se arată în comunicatul citat.

În afara programului menţionat, circulaţia rutieră pe viaductul Cârligu Mic se va desfăşura pe jumătate de cale, cu dirijarea traficului pe un singur sens de deplasare.

Guvernul a aprobat recent continuarea lucrărilor de consolidare şi protecţie a versanţilor de pe Drumul Naţional 7A, o rută care face legătura între Râmnicu Vâlcea şi Petroşani, printr-o zonă de munte, şi care este afectată adeseori de căderi de piatră, lucrările fiind întrerupte acum patru ani.

Drumul DN 7A este varianta cea mai scurtă între Valea Oltului şi Valea Jiului şi este preferat de mulţi şoferi care circulă între Oltenia şi vestul ţării, inclusiv pentru a ieşi din ţară pe la Nădlac sau prin alte puncte de frintieră. Drumul este deseori blocat de căderile de piatră care au loc din cauza măsurilor insuficiente de consolidare şi protecţie a versanţilor, dar şi din cauza accidentelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.