Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat vineri că a finalizat lucrările de montare a separatoarelor din beton între sensuri pe drumul naţional 1 (DN 1), în sectorul cuprins între pasajul Băneasa şi intrarea în localitatea Otopeni, urmând ca lucrările să continue în Otopeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNADNR a anunţat, în iulie, că va monta alte parapete din beton pe drumul naţional 1 (DN1), atât în zona pasajului rutier Ikea, cât şi în zona pasajului Metro, măsura având ca scop împiedicarea şoferilor de a intra cu maşinile pe contrasens.

CNADNR va continua lucrările în zona localităţii Otopeni.

”Precizăm că lucrările de montare a separatoarelor de sens de tip parapete rigid prefabricat din beton vor continua pe drumul naţional DN 1 pe raza localităţii Otopeni”, se arată într-un comunicat al companiei.

Lucrările executate vor afecta ambele căi de circulaţie şi vor fi închise benzile centrale, astfel circulaţia se va desfăşura pe două benzi pe sens. Lucrările nu vor fi executate în zilele de sărbători legale, nefiind instituite atunci restricţii de circulaţie.

CNADNR a luat decizia de a se lucra în anumite intervale orare, când traficul este redus. În 22 aprilie, CNADNR a semnat un acord-cadru de furnizare parapete din beton, în valoare de 51,8 milioane lei (11,6 milioane euro), fără TVA, cu asocierea Kamarom - Dunapref.

Acordul de 51,8 milioane lei face referire la furnizarea, transportul şi montarea parapetelor rigide prefabricate din beton utilizate pe sectoarele periculoase de drumuri naţionale. După semnarea acordului cadru, compania de drumuri a demarat formalităţile pentru emiterea primei comenzi de parapet rigid prefabricat din beton. 

CNADNR a început să monteze parapete între sensurile de mers pe drumurile naţionale cu trafic intens după o tragedie survernită în septembrie 2014 pe DN1, la kilometrul 81, între Ploieşti şi Câmpina, când o maşină a intrat pe contrasens şi a lovit un alt automobil, accidentul provocând şase decese.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.