Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat adjudecarea spaţiilor comerciale de retail şi alimentaţie publică şi a precizat că aceste contracte vor fi semnate pentru şase luni, valoarea chiriilor urmând să depăşească 12 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În urma unor proceduri transparente de licitaţie cu strigare, organizată prin Bursa Română de Mărfuri, CN Aeroporturi Bucureşti a adjudecat spaţiile comerciale de retail şi alimentaţie publică din aeroportul Henri Coandă. Contractele de închiriere vor fi semnate pe o perioadă limitată, de numai şase luni, în vederea asigurării continuităţii serviciilor pentru pasageri (duty free, vendomate, schimb valutar, restaurante, cafenele, baruri etc.) şi, totodată, a veniturilor CNAB din închirierea de spaţii comerciale”, se arată într-un comunicat al CNAB.
Sursa citată a menţionat că pentru aceste şase luni, veniturile CNAB din chiriile aferente spaţiilor licitate se vor ridica la valoarea de 12.337.000 euro, cu 103% mai mari decât cele obţinute în acelaşi interval de 6 luni din 2022 (+118% la profilul retail şi + 85% la profilul alimentaţie publică).
“Această perioadă de 6 luni pentru care se încheie contractele va asigura intervalul de timp necesar pentru derularea eficientă a licitaţiilor pentru închiriere pe termen lung (10 ani) pentru cele 21 locaţii de retail (1500 mp) şi 25 de alimentaţie publică (2000 mp), recent anunţate, licitaţii care se derulează cu sprijinul unui consultant extern”, a mai transmis Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. 
La licitaţie au fost invitate 184 firme de profil, dintre care au depus oferte 12.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.