Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunţă, marţi, că s-a încheiat licitaţia internaţională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România, câştigătorul fiind ”o firmă cu o bună reputaţie: consultantul german Roland Berger”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Paşi noi pentru punerea României pe harta producţiei de baterii. Licitaţia internaţională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România a fost încheiată de Salrom. Câştigătorul licitaţiei este o firmă cu o bună reputaţie: consultantul german Roland Berger. O firmă specializată în domeniu, cu expertiză internaţională”, a scris, marţi, pe Facebook, Claudiu Năsui.  

Potrivit acestuia, ”România poate deveni un loc foarte important pentru industria bateriilor, iar asta în mod natural, fără subvenţii sau scheme de ajutor de stat plătite tot din banii contribuabililor”.  

”Multe tehnologii moderne pentru fabricarea bateriilor şi a panourilor solare folosesc grafenul, care se obţine din grafit, produs pe care de asemenea vrem să-l fabricăm în România. Iată că România poate face şi produse pentru viitor, nu produse ale trecutului susţinute în zadar, an de an, cu banii contribuabililor doar pentru plata unor salarii către fel şi fel de şefi care nu şi-ar găsi de muncă în nicio companie privată”, a mai scris ministrul.  

Năsui anunţă că, din ultimele prospecţiuni, zăcământul în cele două exploataţii din zona Baia de Fier, Cătălinu şi Ungurelaşu, ar ajunge pentru câteva zeci de ani de exploatare, cu aplicarea tuturor normelor de mediu agreate de UE. 

”Acest nou pas din dezvoltarea Salrom stă mărturie pentru ceea ce poate face o reformă în adevăratul sens al cuvântului, când consiliul de administraţie este performant şi alcătuit din profesionişti care şi-au dovedit competenţele în mediul privat”, a mai scris ministrul.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.