Un cântar mobil, de aproximativ 10.000 de euro, a fost achiziţionat de Consilul Judeţului Galaţi, pentru verificarea maşinilor de mare tonaj care circulă pe drumurile judeţene, preşedintele CJ afirmând că în acest fel şoferii vor fi descurajaţi să mai circule cu maşinile peste capacitatea de transport a acestora, iar asfaltul nu va mai fi afectat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o reprezintă a cumpărat un cântar mobil pentru verificarea maşinilor de mare tonaj care circulă pe drumurile judeţene.

"Am achiziţionat un cântar pentru drumurile judeţene pentru că mulţi dintre şoferi încearcă să nu ajungă pe drumurile naţionale şi circulă mai mult pe drumurile judeţene. La ora actuală, transportul greu de piatră, de balast, balastierele grele de pe Siret merg pe drumurile judeţene...O maşină are capacitatea sau poate fi încărcată cu 20 de tone de balast, dar şoferul poate pune în loc de 20 de tone de balast în remorcă 40 de tone şi atunci dacă ajunge pe drumul naţional, având cântar pe drumul naţional automat i se ridică şi certificatul de înmatriculare şi primeşte şi amendă. Pe drumurile judeţene nefiind un cântar până acum au încercat să ajungă doar pe drumurile judeţene pentru că nu îi cântărea nimeni, nu îi oprea nimeni, nu le punea amendă", a spus Fotea.

El a precizat însă că va fi nevoie şi de amplasarea unor platforme care să asigure planietatea necesară cântarului care a costat circa 10.000 de euro.

"Avem un singur cântar pentru că nu îl ţii fix, el este un cântar mobil, e unul cu două role de gumă pe care îl intinzi; vine camionul îl urci pe guma respectivă şi pe suportul respectiv îl cântăreste, dacă depăşeşte cantitatea se vor putea da amenzi...Cântarul e mobil, de aceea şi suportii se pot rula; îl pui în maşină şi îl poţi amplasa unde vrei, dar doar pe platforme amenajate, vor fi trei platforme. Important este să îi descurajăm să mai intre pe drumurile judeţene cu camioanele supraîncărcate; a costat în jur de 10.000-12.000 de euro...Vor fi construite platforme în zona Tecuciului şi in alte zone unde vom cântîri camioanele cu pietriş; probabil din septembrie", a mai spus Fotea. 

Miercuri, Consiliul Judeţului Galaţi a lansat trei proiecte privind reabilitarea şi modernizarea unor drumuri judeţene, fiind vorba în total despre o finanţare cu suma de 42 de milioane de euro, în cadrul POR 2014-2020. Contractele de finanţare sunt semnate cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţa Publică şi Fondurilor Europne, în calitate de de autoritate de management pentru POR şi Agenţia pentru Dezvoltarea Regională a Regiunii de Dezvoltaree SUD- Est în calitate de organism intermediar. Este vorba de DJ 242 între localităţile Vîrlezi, Tg. Bujor, Umbrăreşti, Viile, Fârţăneşti şi Folteşti, DJ 251 care face legătura între localităţile Matca, Valea Mărului, Cudalbi, Slobozia Conachi şi Smârdan şi DJ 252 care face legatura între Buciumeni, Nicoreşti, Cosmeşti, Movileni şi Barcea. DJ 242 va fi reabilitat şi modernizat pe un segment de peste 30 de kilometri, DJ 251 pe circa 28 de kilometri, iar DJ 252 pe un sector de peste 21 de kilometri.

Preşedintele CJ Galaţi a mai spus că în decursul următorilor trei ani, în total, vor fi reabilitate şi modernizate, din surse de finanţare proprii sau prin PNDL, existente deja, circa 160 de km de drumuri judeţene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.