Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la vizita pe care a efectuat-o joi la o companie privată cu capital integral românesc ce are ca obiect de activitate producţia şi procesarea cărnii de pasăre din judeţul Alba, că producătorii români sunt în măsură să ofere pieţei produse alimentare de calitate La vizita pe care a făcut-o în judeţul Alba, şeful Guvernului a punctat că este necesară consolidarea colaborării dintre administraţia centrală şi cea locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Azi, la Alba, am văzut o administraţie liberală cu oameni cât se poate de gospodari! Un model pentru cum trebuie să arate angajamentul aleşilor în faţa cetăţenilor! A fost o plăcere să mă întâlnesc cu primarii liberali din judeţul Alba, precum şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, împreună cu secretarul general interimar al PNL, Lucian Bode, ocazie cu care am discutat despre cum putem să consolidăm colaborarea dintre administraţia centrală şi cea locală”, a scris Nicolae Ciucă, joi pe Facebook.
 
Premierul a adăugat că e nevoie să existe în permanenţă un dialog între Guvern şi administraţia locală.
 
„Ştiu cât de dificilă este munca în administraţia locală şi cât de important este pentru orice primar căruia îi pasă de comunitatea sa să vadă un proiect finalizat. Să lase ceva în urmă, aşa cum aud mereu la aleşii locali ai PNL. E nevoie de un dialog permanent între guvern şi administraţia locală pentru a mişca lucrurile eficient şi rapid, aşa cum se întâmplă în judeţul vizitat azi. În egală măsură, guvernul şi aleşii locali trebuie să fie parteneri ai mediului de afaceri pentru că o economie locală sănătoasă ajută fiecare român în parte. Iar azi, la Alba, am văzut că primarii PNL ştiu că o administraţie bazată pe investiţii este o administraţie de succes. Mi-aş dori să văd modelul de administraţie practicat la Alba în întreaga ţară, românii merită să aibă cei mai buni reprezentanţi”, a completat Ciucă.
 
Preşedintele PNL, prim-ministrul Nicolae CIucă a vizitat, joi, două companii de succes din judeţul Alba, din două domenii diferite: Transavia şi Unitatea de producţie Star Assembly din Sebeş.
 
La Transavia, firmă privată cu capital integral românesc în producţia şi procesarea cărnii de pasăre, Nicolae Ciucă, a apreciat performanţa companiei româneşti:  
 
„Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia şi echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieţei produse de calitate şi să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranţa alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat şeful Executivului. 
 
O componentă importantă a Programului Sprijin pentru România este susţinerea agriculturii şi industriei alimentare, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PNL.
 
Guvernul condus de preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a pus la dispoziţia fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură care va contribui la reducerea impactului generat de creşterea preţurilor la produsele de bază. În plus, a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură şi industria alimentară.
 
La unitatea de producţie Star Assembly, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat că includerea acesteia, de către Mercedes Benz în programul său de retehnologizare înseamnă noi locuri de muncă şi va aduce plus-valoare economiei locale. 
 
Preşedintele PNL a precizat că încrederea manifestată de investitorii germani în mediul de afaceri din România poate încuraja şi alţi investitori străini, iar măsurile din programul de guvernare şi PNRR au în vedere atât componenta de investiţii, cât şi componenta de reforme.
 
În întâlnirea cu aleşii locali liberali din judeţ, la care a participat şi secretarul general interimar, Lucian Bode, Ciucă a punctat că administraţia liberală din Alba este un model pentru ceea ce trebuie să fie angajamentul aleşilor în faţa cetăţenilor.
 
De asemenea, conform sursei citate, preşedintele PNL a subliniat că soluţiile pentru multiplele crize pe care le traversează România, din cauza contextului geopolitic, se află în pachetul de măsuri Sprijin pentru România, implementarea PNRR şi absorbţia fondurilor europene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.