Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat, întrebat dacă cei de la compania Black Sea Oil ar fi cerut o derogare de la plata taxei pentru solidaritate, că va avea o întrevedere luni după-amiază cu ceilaţi lideri ai coaliţiei şi cu reprezentanţii Black Sea Oil, iar printre subiectele abordate va fi şi cel al plăţii taxelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În acest moment, am stabilit o întâlnire cu ceilalţi co-preşedinţi ai coaliţie şi ne vedem astăzi după-amiază cu reprezentanţii Black Sea Oil şi sigur că unul dintre subiectele abordate va fi şi cel al plăţii taxelor, în conformitate cu directiva europeană şi cu ordonanţa de urgenţă, ceea ce, în momentul de faţă, este foarte clar prevăzut pe de o parte şi de către Regulamentul UE şi de ordonanţa aprobată în Guvern”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat, la finalul BEX al PNL de luni, despre faptul că Black Sea Oil a cerut să primească o derogare de la plata taxei pentru solidaritate.

Chestionat dacă reprezentanţii Black Sea Oil au cerut să fie scutiţi de plata acestei taxe, premierul a răspuns: „Nu am discutat în particular cu dumnealor. Ca atare, discutăm astăzi”.

Referitor la subiectul taxei pentru solidaritate pentru marile companii, Comisia Europeană a transmis, vineri, că are nevoie de clarificări suplimentare din partea Ministerului Finanţelor înainte de a răspunde autorităţilor române asupra modului în care se aplică taxa de solidaritate, a transmis CE pentru Profit.ro.

Consultările sunt esenţiale pentru a stabili aplicarea contribuţiei de solidaritate şi în cazul OMV Petrom, companie care a anunţat că, potrivit propriei interpretări a situaţiilor sale financiare, nu va trebui să plătească. Cazul, o speţă fiscală complexă care trebuie clarificată de către autorităţile europene, a fost politizat puternic în ultimele săptămâni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.