Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance anunţă că în 2020 volumul primelor brute subscrise a fost de 478 milioane euro, volumul plăţii despăgubirilor: a fost de 290 milioane euro, numărul dosarelor de daună soluţionate a fost 182.559, creşterile faţă de anul precedent fiind cuprinse între 17 şi 20%, în timp ce numărul contractelor de asigurare în vigoare la 31 decembrie 2020 era de 3,2 milioane, Referitor la decizia ICCJ de săptămâna trecută în procesul cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit căreia City Insurance trebuie să-şi majoreze capitalul cu 16,5 milioane de euro în conformitate cu decizia ASF, compania precizează că în cursul lunii iunie 2020 a făcut o majorare a capitalurilor proprii cu suma de 25 milioane de euro, chiar dacă decizia ASF era la acel moment suspendată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începem cu o referire la articolele publicate recent în presă, conform cărora City Insurance trebuie să-şi majoreze capitalul cu 16,5 milioane de Euro şi arătăm că în cursul lunii iunie 2020 Societatea a efectuat o majorare a capitalurilor proprii cu suma de 25 milioane de Euro, chiar dacă decizia ASF era la acel moment suspendată. Ca urmare a acestei operaţiuni, City Insurance a raportat pe standardul Solvabilitate II pentru data de 30 iunie 2020 un excedent al activelor faţă de obligaţii de 303,925,469 Lei, ceea ce corespunde unui grad de acoperire a cerinţei de capital pentru solvabilitate de 173,7%”, transmite compania, după ce Hotnews a relatat în urmă cu o săptămână că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) într-un proces deschis de City Insurance, în urma unor sancţiuni legate de nereguli la soluţionarea dosarelor de daună RCA. Printre măsurile dispuse de ASF în sarcina City Insurance se număra şi un plan de măsuri care viza printre altele majorarea capitalului social cu 16,5 milioane euro până la finele anului 2020 pentru rezolvarea problemelor de solvabilitate.

Conform City Insurance, majorarea din iunie 2020  demonstrează atât capacitatea de a se capitaliza, cât şi ”robusteţea situaţiei financiare şi de solvabilitate”.

Societatea declară ”o deschidere fără rezerve într-o colaborare instituţională corectă, atât cu instituţia de supraveghere, cât şi cu orice jucători din piaţa de asigurări, inclusiv cu unităţile de reparaţii” şi reafirmă ”determinarea de a apăra fondul de asigurare destinat beneficiarilor poliţelor de asigurare de orice încercare abuzivă de devalizare a acestuia prin practicarea de tarife de reparaţii exagerate”. Precizarea vine în contextul în care ASF a acuzat societatea de ”nerespectarea prevederilor referitoare la modul de calcul şi constituire al rezervelor tehnice, respectarea indicilor de solvabilitate şi modalitatea de gestionare a dosarelor de daună”.

City Insurance anunţă că a încheiat anul 2020 cu rezultate promiţătoare:

- Nr 1 pe piaţa asigurărilor generale din România pentru al 4-lea an consecutiv (2017-2020)

- Volumul primelor brute subscrise: 478 milioane euro (echivalentul a 2,308 miliarde lei)

- Volumul plăţii despăgubirilor: 290 milioane euro (echivalentul a 1,402 miliarde lei)

- Numărul de dosare de daună soluţionate: 182,559

- Numărul contractelor de asigurare în vigoare la 31 decembrie 2020: 3,2 milioane contracte

În anul în care întreaga societate a luptat cu pandemia COVID-19 şi cu o criză sanitară fără precedent care a schimbat complet perspectiva de business: dezvoltarea de aplicaţii mobile, telemuncă, întâlniri online, City Insurance susţine că şi-a păstrat poziţia de lider pe piaţa asigurărilor generale din România.

”Deşi am operat cu mai bine de 80% din personal în regim de telemuncă şi am raportat multiple cazuri de infectări cu COVID-19 care au pus la grea încercare capacitatea Societăţii de a funcţiona la parametrii anilor precedenţi, am reuşit şi în acest an să raportăm rezultate robuste, depăşind realizările anului precedent: + 17% volumul primelor brute subscrise, + 19% volumul plăţii despăgubirilor, + 20% numărul dosarelor de daună instrumentate. Mai mult, tot în 2020 am continuat diversificarea portofoliului nostru, asigurarea de bunuri şi locuinţe fiind produsul care a captat cel mai mult interesul clienţilor, în prezent Societatea având încheiate 191.000 de astfel de poliţe, în creştere cu 32% faţă de anul precedent”, precizează City Insurance.

De asemenea, precizează că a oferit soluţii digitalizate clienţilor, beneficiarilor brokerilor de asigurare şi unităţilor de reparaţii.

”CityinsClaimsAssist, aplicaţia mobilă dezvoltată de Societate, are drept scop principal scurtarea timpului de instrumentarea a dosarelor de daună RCA şi CASCO prin eliminarea deplasărilor la asigurator sau centre de constatare. La finalul lui 2020, CityinsClaimsAssist numără 41.891 utilizatori şi un număr de 114.000 dosare de daună soluţionate prin aplicaţie”, notează societatea de asigurare.

Pentru primul trimestru din 2021, anunţă prime brute subscrise în valoare de aproximativ 130 milioane euro şi 53.000 dosare de daună achitate, însumând aproape 100 milioane euro.

Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance a fost înfiinţată în 1998 de către investitori români şi străini, are sediul în Bucureşti şi deţine 42 de birouri şi filiale pe tot cuprinsul ţării, având mai bine de 400 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.