Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, spune că efectele moţiunii de cenzură deja se văd pe pieţele financiare, unde se discută despre Guvern şi nu despre finanţe în ceea ce priveşte România. "Poate că există şi alte interese pe care ar trebui să le spună, întotdeauna vedem că cei care vin cu aceste măsuri sunt mai aproape de est şi de oligarhii de la est şi poate că ar trebui să ştim adevărul, până la urmă, pentru că nu cred că există doar interesul propriu”, afirmă Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Niciodată pe aceşti oameni nu i-a interesat siguranţa cetăţenilor sau stabilitatea economică. Sunt aceiaşi oameni – şi vedem şi după conducerea după alegeri a partidului – care au pus condiţii la prelungirea stării de urgenţă, la prelungirea stării de alertă, care au spus că a purta mască e un căluş. (...) În acest moment şi-au găsit să arunce ţara în aer şi vă spun că o moţiune de cenzură deja se vede pe pieţele financiare. Dobânzile şi discuţiile pe care le-am avut în ultimele zile nu mai sunt despre pensii şi salarii, sunt despre ce se întâmplă cu Guvernul. Investitorii se uită să vadă ce se întâmplă dacă un guvern pică. În toată Europa, suntem singura ţară care are astăzi astfel de probleme”, a afirmat Florin Cîţu, marţi seară, la Realitatea Plus.
 
În ceea ce priveşte declaraţia lui Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Finanţelor a precizat că, în opinia sa, afirmaţiile acestuia cu privire la o posibil suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis sunt ale unei „voci singulare”.
 
În acest context, Cîţu a precizat că moţiunea de cenzură şi declaraţiile precum cea a lui Tăriceanu sunt „exemple clare” că este nevoie de alegeri parlamentare. Cîţu a avansat ideea conform cărora în spatele unor declaraţii şi demersuri de acest fel sunt „şi alte interese”, care au legătură cu „estul”. 
 
"Încearcă orice pentru a distruge stabilitatea economică a României. Trebuie să ne mai întrebăm şi pentru cine o fac. Că, până la urmă, nu cred că o fac doar pentru interesul personal. Poate că există şi alte interese pe care ar trebui să le spună, întotdeauna vedem că cei care vin cu aceste măsuri sunt mai aproape de est şi de oligarhii de la est şi poate că ar trebui să ştim adevărul, până la urmă, pentru că nu cred că există doar interesul propriu”, a adăugat ministrul Finanţelor Publice.
 
El a adresat „o invitaţie oficială pentru preşedintele Ciolacu şi garnitura de experţi” la Ministerul Finanţelor pentru a asculta explicaţiile legate de starea bugetului.
 
"Vă spun că, dacă ascultă şi dacă înţeleg, vor retrage moţiunea de cenzură”, a spus Cîţu, în acest context.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.