Senatorul PNL Florin Cîţu afirmă că liderul PSD, Liviu Dragnea, şi consilierul premierului, Darius Vâlcov, cresc cheltuielile de personal în sectorul public, cu toate că nu sunt bani, astfel că acestea au crescut cu 7.3 miliarde de lei, iar deficitul bugetar a crescut cu 1.1 miliarde de lei. Cîţu mai afirmă că nu poţi să spui că rectificarea bugetară este pozitivă când deficitul este în creştere, ceea ce demonstrează că "PSD vrea să fure banii publici şi să destabilizeze economia".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cîţu afirmă că Dragnea “distruge voit economia României” şi se întreabă cu cât şi cum a fost plătit de partenerii lui externi pentru acest lucru.

“Dragnea şi Vâlcov arată că sunt hoţi şi mincinoşi. Nu sunt bani la buget, iar execuţia bugetară este un dezastru. S-au încasat mai puţin cu 5 miliarde lei faţă de cât era estimat la începutul anului.  Cu toate acestea, presiunea de la baronii locali (dar şi cei externi) ai PSD este mare pe Dragnea şi Valcov. Pentru a-i satisface au făcut această rectificare care da cei mai mulţi bani pentru “proictele” baronilor PSD”, a scris Florin Cîţu pe contul său de Facebook.

De asemenea, senatorul spune că Dragnea şi Vâlcov plusează şi cresc şi cheltuielile de personal în sectorul public, cu toate că nu sunt bani. Cîţu mai spune că este finanţare pentru “angajarea în sistemul bugetar a rudelor, amantelor şi <<obligatiilor>>”

Florin Cîţu a mai scris că liderul PSD şi consilierul premierului au crescut cheltuielilor cu 7.3 miliarde de lei şi deficitul cu 1.1 miliarde de lei.

“Astfel, Dragnea şi Valcov cresc cheltuielile bugetului cu 7.3 miliarde (bani pentru baroni locali) şi deficitul bugetar cu 1.1 miliarde lei faţă de legea bugetului aprobată în decembrie 2017. Că să înţeleagă toată lumea, prin această rectificare România trebuie să se mai împrumute 1.1 miliarde lei faţă de începutul anului, în condiţiile în care dobânzile la unele scadenţe s-au dublat iar la altele s-au triplat (deficitul bugetar creşte de la 26.9 miliarde lei la 29 miliarde lei). Rectificarea bugetară garantează taxe mai mari în viitor”, a mai spus el.

Preşedintele comisiei economice din Senat mai afirmă că nu poţi să spui că rectificarea bugetară este pozitivă când deficitul este în creştere, mai ales că deficitul este responsabil pentru creşterea preţurilor, a dobânzilor şi a supraimpozitării contractelor de muncă part-time.

Este clar pentru oricine că nu poţi să spui că rectificarea bugetară este pozitivă când impactul asupra deficitului este creşterea acestuia. Mai mult, deficitul mare este responsabil pentru creşterea preţurilor, a dobânzilor, supraimpozitarea contractelor part-time, supraaciza, impozitul pe cifră de afaceri, CASS pentru contractele din chirii etc. Şi totuşi, Dragnea şi Valcov nu se opresc. Vor să lovească în şi mai multe familii din România crescând deficitul bugetar că după acea să crească şi mai mult preţurile, dobânzile şi bineînţeles taxele”, a mai explicat senatorul.

El crede că rectificarea arată că PSD vrea să fure banii publici şi să destabilizeze economia.

“Această rectificare arată clar că PSD are un singur scop- furtul banului public. În acelaşi timp este clar pentru toată lumea că PSD doreşte destabilizarea economiei. Trebuie să mai aflăm cu cât au plătit (şi cum) partenerii externi (Rusia, Turcia, Ungaria) ai lui Dragnea pentru acest lucru”, a conchis acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.