Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, afirmă că investitorii au încredere că Guvernu PNL face ce este nevoie şi ce trebuie pentru a reduce deficitul bugetar. ”Doar aşa putem să reducem inflaţia şi dobânzile, să ne asigurăm că rămân mici pe termen lung”, susţine Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cîţu are, duminică, o postare pe Facebook, intitulată ”PNL = BUNĂSTARE”.

”Dobânzile SCAD pentru că investorii au încredere că acest guvern PNL FACE ce este NEVOIE şi ce TREBUIE pentru a reduce deficitul bugetar. Reducem deficitul bugetar pentru că DOAR aşa putem să reducem inflaţia şi dobânzile, să ne asigurăm că rămân mici pe termen lung şi DOAR aşa aducem bunăstare pentru TOŢI românii. Am promis lucruri fantastice si asta facem. Deja economia ne CONFIRMĂ”, scrie Cîţu.

Acesta a postat şi o declaraţie a economistului sef al BCR, Ciprian Dascalu, oferită profit.ro: ”Alegerile anticipate sunt, însă, greu de pus în practică, motiv pentru care nici n-au fost ţinute până acum, însă investitorii în titlurile româneşti par a le lua serios în calcul. Perspectiva alegerilor anticipate sunt peste 50% priced in”.

Potrivit lui Dascălu, citat de Cîţu, acest lucru este vizibil din scăderea randamentelor la obligaţiunile în lei din ultima perioadă.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.