Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, spune că platforma IMM Invest va fi funcţională în primele zile ale acestei săptămâni. "O să anunţ mâine ora exactă când va începe. Este în testări, este gata", afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cîţu a spus, duminică seară, la Digi 24, că la începutul săptămânii va fi funcţională platforma IMM Invest.

"În primele două zile, cred că marţi sau miercuri, dar mai degrabă marţi, o să anunţ mâine (luni - n.r.) ora exactă când va începe. Este în testări, este gata, este testată, am văzut-o şi eu, iar cei care se înregistrează vor şti în timp real dacă CUI-ul pe care îl înscriu este real sau nu, pentru a economisi timp", a explicat el.

El a spus că platforma va funcţiona şi că este "cel mai bun produs pentru IMM din ultimii 30 de ani".

Cîţu a mai spus că experţii se uită la accesările de la prima lansare a IMM Invest, iar el aşteatpă rapoartele pentru a vedea ce s-a întâmplat.

"Interesul este mare şi are şi de ce, este un produs care va ajuta foarte mult industria din România", a spus ministrul.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu anunţa că începând din 17 aprilie, IMM-urile din România au acces la programul IMM Invest, prin care pot beneficia de credite garantate cu până la 90%.

”Astăzi, la ora 10:00, am început cel mai amplu program de susţinere a IMM - IMM Invest. Cu un simpluclick şi completarea unui formular, IMM au acces la credite garantate  cu până la 90% pentru investiţii şi capital de lucru. Guvernul României porneşte al treilea prorgram important, după programul cu şomajul tehnic şi  cel al amânării ratelor clienţilor la bancă. Este important nu doar prin dimensiune, dar tot astăzi începem şi etapa a doua, cea de repornire a economiei. Faţă de celelate două programe, IMM Invest nu are nicio condiţionalitate, se adresează tuturor IMM, nu doar celor afectate de criza coronavirus. Este un program care poate fi accesat tot timpul anului, dar implicaţiile sunt pe termen lung. Este un program prin care începem  repornirea economiei”, declara ministrul.

La puţin timp după aceea, site-ul s-a blocat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.