Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom avea pe ordinea de zi şi sper să fim în măsură să aprobăm Ordonanţa de Urgenţă cu accelerarea proiectelor de infrastructură pe care am promis-o deja de câteva săptămâni şi care sper eu să fie în măsură să accelereze anumite investiţii care sunt în curs şi să clarifice lucrurile pentru alte investiţii care se pregătesc”, a declarat premierul Dacian Cioloş.

Prin această ordonanţă urmează să fie clarificate modalităţile de accelerare a obţinerii autorizaţilor de construcţii şi valaibilitatea autorizaţiilor, avizelor şi certificatelor de urbanism care până acum, după un termen limită, expirau şi trebuiau obţinute din nou atunci când erau întârzieri în efectuarea lucrărilor.

Tot prin OUG se vine cu clarificări privind partea de scoatere din circuitul agricol a terenurilor care sunt pe traseul proiectelor de infrastructură.

”Totodată, vom veni cu o abordare multianuală a avansurilor pentru a da o perspectivă clară constructorilor legat de valabilitatea acestor avansuri. Chiar dacă bugetele sunt aprobate anual, să dăm această prespectivă clară multianual şi cu clarificări pentru partea de scoatere din circuitul agricol a terenurilor care sunt pe traseul proiectelor de infrastructură, la fel cu avizele de mediu pentru părţile de pădure prin care trec proiectele de infrastructură”, a arătat Cioloş.

El a precizat că se vor clartifica, de asemenea, şi modalităţile prin care se pot face pasaje pentru agricultori atunci când o autostradă taie în două parcele agricole.

”Domnule ministru Costescu, veţi avea un instrument care să vă permită să acceleraţi aceste proiecte şi sper eu să accelerăm şi partea de reformă şi reorganizare şi eficientizare, că asta mă interesează la CNADNR, pentru că sunt două lucruri care trebuie să meargă în paralel: partea aceasta de procedură, dar şi partea administrativă, care ţine de deciziile privind buna funcţionarea a CNADNR”, a spus premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.