Marcel Ciolacu a precizat că este finalizată rectificarea bugetară, care este una pozitivă, însă încă se aşteaptă închiderea zonei cu energia. Liderul PSD a mai spus că este ferm convins că va fi un buget foarte bun, iar cifrele nu arată rău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este gata rectificarea. Aşteptăm să închidem întâi zona cu energia. Nu poţi da rectificarea chiar dacă e pozitivă, până nu ai legislaţia secundară pe energie. Sunt ferm convins că vom avea un buget foarte bun. Nu arată rău cifrele. M-am uitat şi la finanţe şi la încasări. Trebuie văzută o abordare foarte clară, ştiţi bine câte investiţii sunt în derulare în România, pe PNRR, pe Anghel Saligny. Trebuie făcută o analiză foarte clară a forţei de muncă pe care o pooate atrage România din exterior şi o analiză astfel încât să fie un echilibru între privat şi buget”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament.

Chestionat despre faptul că nu toate ministerele au tăiat acel 10% cu cheltuielile sau sunt ministere care au tăiat de la investiţii, liderul PSD a răspuns: „Eu nu vreau să discut un material apărut în presă”.

„După o discuţie pe care o să o am cu ministrul de Finanţe, stau şi vă răspund. În cazul în care un ministru şi-a asumat investiţii şi nu le poate face, va avea o evaluare pentru a vedea capacitatea de a mai fi ministru”, a completat Ciolacu. 

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, sâmbătă la sediul CJ Vrancea, că rectificarea bugetară va fi pusă în transparenţă de către Ministerul Finanţelor undeva în cursul săptămânii viitoare. El a vorbit şi despre compensarea preţurilor la energie şi a precizat că, până în prezent, furnizorii nu au trimis facturile pentru a vedea preţul compensării pe luna aprilie, iar astfel să poată fi finalizată rectificarea şi în funcţie de cifrele acestei luni.

Pe 27 iulie, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu declara, despre tăierile de 10% la ministere, că vor fi ministere care vor reduce cu mai mult de 10% şi nu neapărat pe capitolul bunuri şi servicii, dar fără a afecta capitolul de investiţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.