Rewe România, retailerul care operează magazinele Penny Market şi XXL Mega Discount, le-a cerut clienţilor, luni, într-un mesaj postat pe site-ul său, să returneze orice baton de ciocolată denumit „Crazy Collection”, după ce un consumator a găsit o bucată de plastic într-un astfel de baton şi s-a plâns Comisiei Europene (CE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Au fost retrase 3.250 de batoane de ciocolată

Rewe România, retailerul care operează reţelele Penny Market şi XXL Mega Discount, a retras din magazine 3.250 de batoane de ciocolată “Crazy Collection”, ca măsură preventivă după ce un consumator a găsit o bucată de plastic într-un astfel de baton.

Într-un comunicat de presă transmis, luni după-amiază, News.ro, Rewe România a menţionat că a fost notificată, în data de 28 martie 2016, de către un consumator, care a identificat un corp străin în produsul “Crazy Collection” comercializat în magazinele Penny Market si XXL Mega Discount.

Compania a retras, în aceeasi zi, de pe rafturile magazinelor, 3.250 de bucăţi din produsul respectiv. De asemenea, a notificat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor  (ANSVA).

Retailerul  le-a cerut clienţilor să returneze orice baton de ciocolată denumit „Crazy Collection”, după ce un consumator a găsit o bucată de plastic într-un astfel de baton şi s-a plâns Comisiei Europene (CE).

Alerta alimentară privind batoanele de ciocolată produse în Polonia, de firma ZWC “Millano” Krzysztof Kotas, şi comercializate în România, în magazinele Penny Market şi XXL Mega Discount, a fost postată pe site-ul CE la categoria „risc mare”.

Este vorba de retragerea de pe rafturi a unor loturi cu data de expirare 12 februarie 2017, ca măsură preventivă după ce o bucată de plastic a fost identificată în unul dintre aceste produse. Potrivit ANSVSA, este vorba despre ciocolata cu lapte cu biscuiţi cu cacao, de 300 de grame.

Rewe România a retras întregul lot de batoane de ciocolată din 114 magazine din ţară şi a transmis clienţilor că returneze produsul în oricare dintre magazinele Penny Market sau XXL Mega Discount, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia.

În ultima săptămână a lunii februarie, şi producătorul de ciocolată american Mars Inc. a anunţat că retrage toate batoanele Mars, Snickers, Milky Way Minies şi Miniatures cu data de expirare cuprinsă între 19 iunie 2016 - 8 ianuarie 2017 din cel puţin şapte ţări europene, tot după ce în produse au fost găsite bucăţi de plastic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.