Cinci unităţi din Giurgiu au fost închise de comisarii de la Protecţia Consumatorilor pentru mai multe nereguli, printre care produse expirate, mizerie, gândaci şi muşte moarte în vitrinele de expunere a preparatelor din carne. De asemenea, au fost date amenzi în valoare de 85.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Giurgiu a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că în ultima perioadă comisarii instituţiei au realizat controale la cinci operatori economici din judeţul Giurgiu.  

Aceştia sunt: BCI Construct SRL - loc de joacă adiacent Parcului Mihai Viteazu,  Ghe. Stubeanu SRL – Restaurant San Giorgio, Pado SRL– secţie de umplere sifoane, Silviu SRL – magazin mixt, Deealics SRL - secţie de umplere sifoane.  

”Fiecare tip de activitate comercială prestată în folosul consumatorilor are prevăzute strict regulile ei de funcţionare. Acestea nu sunt opţionale, ci obligatorii. Iar misiunea noastră este să ne asigurăm că drepturile consumatorilor şi prevederile legale sunt respectate. Aşa că, acolo unde găsim nereguli, nu întârziem să aplicăm sancţiunile care se impun”, a declarat comisarul şef adjunct al CJPC Giurgiu, Ionuţ Voevozeanu.  

Echipele de control au descoperit utilizarea unor echipamente de joacă fără certificate de conformitate şi cu abateri calitative (arcuri lipsă, spire deformate); neinformarea completă sau absenţa acesteia referitoare la descrierea echipamentelor de joacă (grupa de vârstă a utilizatorilor, greutatea maximă admisă, nr. maxim de utilizatori etc.); utilizarea unor spaţii frigorifice neigienizate, cu rugină, cu grilajele ventilatoarelor cu mâzgă , cu garnituri de etanşare  rupte sau cu mucegai, cu insecte moarte ( gândaci, muşte) în vitrinele de expunere a preparatelor din carne şi strat gros de gheaţă pe pereţii şi pe capacul lăzii congelatoare. 

De asemenea, comisarii CJPC Giurgiu au mai găsit produse expirate, folosirea unui spaţiu de producţie neigienizat – paviment cu rugină, folie din PVC cu mucegai, igienizarea interioară a sifoanelor realizată doar ocazional,  expunere la comercializare a produselor alimentare neambalate fără protecţie sanitară. 

Pentru neregulile constatate au fost date cinci amenzi în valoare totală de 85.000 de lei. Totodată, CJPC a închis temporar serviciul de agrement şi unul de alimentaţie publică şi a propus închiderea pe o perioadă de cel mult şase luni în cazul operatorilor economici Ghe.Stubeanu SRL, Silviu SRL, Deealics SRL. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.