Christina Verchere va prelua la 1 mai funcţia de preşedinte al directoratului şi director general executiv al OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, având în vedere numirea sa în această funcţie şi aprobată de Consiliul de Supraveghere şi anunţată pe 9 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, în cadrul şedinţei de luni, ”Consliul de Supraveghere a luat act de faptul că mandatul Marianei Gheorghe de preşedinte al directoratului şi CEO al OMV Petrom SA încetează la data de 30 aprilie 2018”, a anunţat luni seara compania într-un comunicat transmis luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

OMV Petrom a anunţat în luna ianuarie că Mariana Gheorghe pleacă de la conducerea companiei după aproape 12 ani, fiind unul din cei mai longevivi CEO din România.

Verchere a fost preşedinte al British Petroleum pentru Asia-Pacific, dar a condus şi BP Canada Energy. A locuit în Hong Kong, Tokyo, SUA şi Regatul Unit.

De asemenea, în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din 26 aprilie vor fi numiţi doi noi membri ai Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom. Unul dintre aceştia va fi numit pe durata rămasă din mandatul acordat lui Mihai Busuioc, ca urmare a renunţării acestuia la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere. Un alt nou membru al Consiliului de Supraveghere va fi numit pe durata rămasă din mandatul acordat lui Johann Pleininger, ca urmare a renunţării acestuia la mandat.

Compania are acum o capitalizare de 17,5 miliarde lei.

OMV Petrom a raportat anul trecut un profit net în creştere cu 140%, de 2,48 miliarde lei, de la 1,03 miliarde lei în anul 2016, în timp ce vânzările au urcat cu 17%, la 19,4 miliarde lei, de la 16,6 miliarde lei..

Numărul de angajaţi al Grupului OMV Petrom a scăzut la sfârşitul anului trecut cu 7%, la 13.790 salariaţi.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.