Consiliul Concurenţei lucrează la o variantă simplificată a Monitorului Preţurilor, a declarat, sâmbătă, preşedintele Bogdan Chiriţoiu. Autoritatea de concurenţă va lansa o pagină separată în Monitorul Preţurilor cu produsele de bază ale căror preţuri au fost plafonate de Guvern, pentru a le fi mai uşor consumatorilor să se informeze, să ştie unde le găsesc la un preţ mai bun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Când există în vigoare legea privind plafonarea unei serii de produse alimentare, vrem să identificăm aceste produse în Monitorul Preţurilor, ca să fie mai uşor pentru consumatori, să vadă unde găsesc aceste produse de bază la un preţ mai bun. Şi, în acest fel, să stimulăm concurenţa între lanţurile de comerţ alimentar. Deci ca măsura aceasta a Guvernului de plafonare a adaosului să fie cât mai eficientă”, a spus Chiriţoiu.

Potrivit şefului autorităţii de concurenţă, Monitorul Preţurilor este acum foarte complex.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Monitorul Preţurilor are acum toate informaţiile, e foarte complet. Are toate magazinele din ţară, toate produsele alimentare. E atât de complet, că e destul de greu de utilizat. De aceea vrem să identificăm aceste produse de bază asupra cărora a intervenit Guvernul, vrem să identificăm pe o pagină separată în Monitorul Preţurilor care să fie mai uşor pentru consumatori să poate face comparaţii, să se documenteze, să se informeze unde le găsesc la un preţ mai bun”, a explicat Chiriţoiu.

El a afirmat că atât Monitorul Preţurilor la carburanţi, cât şi cel al produselor alimentare sunt proiecte de succes.

”Sunt foarte utilizate, mai ales la combustibili, care e mai simplu, întrucât sunt mult mai puţine produse”, a precizat preşedintele Consiliului Concurenţei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.