China Energy Company Ltd ar putea finaliza vara aceasta preluarea KMG International (fostul Rompetrol Group) de la grupul kazah de stat KazMunayGas, a declarat vineri Cătălin Dumitru, senior vicepreşedinte al grupului, prezent la inaugurarea primei benzinării Rompetrol dotată cu staţii de încărcare a maşinilor electrice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Documentaţia îşi urmează parcursul, atât către autorităţile române, nu avem niciun dubiu că acordul nu va fi dat. După care urmează acordul autorităţilor de la Bruxelles. Noi sperăm în vara aceasta - spun în vara aceasta şi nu dau o dată precisă, pentru că sunt proceduri care necesită timp - să putem vorbi despre încheierea deal-ului”, a afirmat Dumitru, prezent la inaugurarea primei benzinării Rompetrol dotată cu staţii de încărcare a maşinilor electrice. 

CEFC va achiziţiona o participaţie de 51% în KMGI de la KazMunayGas, companie de stat din Kazahstan, care va păstra restul participaţiei. KMG International (KMGI), fostul Grup Rompetrol, prin care grupul kazah de stat KazMunayGas controlează rafinăria Petromidia, a anunţat în decembrie că negocierile dintre KazMunayGas şi compania chineză China Energy Company Limited (CEFC) pentru vânzarea pachetului de 51% din acţiunile KMG International NV au ajuns în etapa finală.

Rompetrol Downstream a deschis vineri prima benzinărie dotată cu staţii de încărcare a maşinilor electrice, pe Şoseaua Chitila din Bucureşti, urmând ca alte şapte staţii de încărcare de 50 kW să fie deschise în acest an, în Bucureşti, Baia Mare, Câmpulung Moldovenesc şi Timişoara.

Încărcarea este gratuită. Investiţiile în staţii noi cu puncte electrice de încărcare vor fi finalizate până la sfârşitul anului şi se ridică la suma de 10 milioane dolari, spun oficialii companiei.

Deţinut de KazMunayGas, Grupul KMG International desfăşoară operaţiuni majore în rafinare şi petrochimie, retail, trading, upstream şi servicii industriale în 11 pieţe principale.

În România, grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an şi cea mai mare unitate de profil, rafinăria Vega Ploieşti - cea mai veche unitate de profil in funcţiune din 1905, dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii si 3 staţii de îmbuteliere GPL şi şase depozite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.