China a afirmat la o întâlnire de la Organizaţia Mondială a Comerţului că restricţiile impuse de Statele Unite aplicaţiilor TikTok şi WeChat încalcă regulamentul organizaţiei, a declarat un oficial în domeniul comercial, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Trump a ordonat blocarea descărcărilor de pe cele două aplicaţii mobile şi a impus ByteDance, proprietara chineză a TikTok, să îşi vândă operaţiunile din SUA unei companii americane, din motive de securitate naţională. Cu toate acestea, judecători din SUA au pus sub semnul întrebării argumentele guvernului american.

Un reprezentant al Chinei a afirmat vineri, într-o şedinţă cu uşile închise, că măsurile ”încalcă în mod clar regulile OMC, restricţionează serviciile comerciale transfrontaliere şi încalcă principiile de bază şi obiectivele sistemului comercial multilateral”, a declarat un oficial comercial apropiat situaţiei.

Delegatul chinez a mai spus că incapacitatea SUA de a oferi dovezi concrete referitoare la motivele măsurilor reprezintă ”o încălcare clară” a regulilor.

La aceeaşi întâlnire, Statele Unite şi-au apărat acţiunile, afirmând că acestea au rolul să atenueze riscurile privind securitatea naţională, a spus sursa.

Anterior, guvernul a afirmat că datele utilizatorilor americani sunt accesate de guvernul chinez.

Biroul Reprezentantului pentru Comerţ nu a comentat imediat. Un oficial al misiunii Chinei la OMC nu a răspuns imediat solicitării de comentarii.

Declaraţia chineză nu va avea consecinţe imediate, dar China ar putea depune o plângere oficială la OMC legată de acest conflict.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.