China a avertizat duminică Marea Britanie să nu facă discriminare între companiile implicate în dezvoltarea reţelei 5G şi să reziste presiunilor din partea altor state atunci când trebuie să decidă dacă ar trebui sau nu să colaboreze cu Huawei Technologies, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, este supus unei atenţii speciale după ce Statele Unite au cerut aliaţilor lor să nu folosească tehnologia companiei din cauza îngrijărărilor că ar putea fi utilizată pentru spionaj. Huawei neagă această acuzaţie.

Consiliul pentru Securitate Naţională (NSC) din Marea Britanie a decis să nu folosească echipamentele Huawei pentru elementele de bază ale reţelei 5G a ţării şi să restricţioneze accesul la unele părţi din restul reţelei, au declarat miercuri surse apropiate situaţiei.

Ambasadorul chinez în Marea Britanie, Liu Xiaoming, a scris în publicaţia Sunday Telegraph că Huawei are un istoric bun în privinţa securităţii reţelelor şi că Marea Britanie ar trebui ”să ia decizii în mod independent şi în conformitate cu interesele sale naţionale”.

”Ultimul lucru de care are nevoie lumea este introducerea unui soi de măsuri de discriminare faţă de companiile implicate în dezvoltarea reţelelor 5G. Ultimul lucru pe care îl aşteaptă China din partea unei Marii Britanii corecte şi globale este un teren de joc inechitabil”, a scris ambasadorul.

Liu a spus că îngrijorările legate de dezvoltarea reţelelor 5G sunt de înţeles, dar că pot fi gestionate.

”Riscurile ar trebui luate în serios, dar nu trebuie permis ca riscurile să provoace teamă, Pot fi gestionate, dacă ţările şi companiile lucrează împreună”, a mai afirmat diplomatul chinez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.