China a lansat o anchetă antitrust împotriva grupului Alibaba şi va convoca afiliata de servicii financiare online a gigantului tehnologic, Ant Group, la o întâlnire, în zilele următoare, au anunţat în această săptămână autorităţile de reglementare, aceasta fiind cea mai recentă lovitură primită de grupul de comerţ electronic şi imperiul fintech al miliardarului Jack Ma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investigaţia face parte dintr-o acţiune accelerată a autorităţilor din China împotriva comportamentului anticoncurenţial în spaţiul de internet, aflat în plină expansiune în China, şi este cel mai recent eşec pentru Ma, fostul profesor de 56 de ani, care a fondat Alibaba şi a devenit cel mai faimos antreprenor din China.

Cazul survine după suspendarea dramatică, de către autorităţile chineze, luna trecută, a ofertei publice iniţiale planificate pentru Ant, de 37 de miliarde de dolari, care era pe cale să devină cea mai mare din lume, cu doar două zile înainte ca acţiunile sale să înceapă tranzacţionarea la Shanghai şi Hong Kong.

Într-un editorial puternic, Cotidianul Poporului al Partidului Comunist a afirmat că ”dacă monopolul este tolerat şi companiilor li se permite să se extindă într-un mod dezordonat şi barbar, industria nu se va dezvolta într-un mod sănătos şi durabil”.

Autorităţile de reglementare l-au avertizat pe Alibaba cu privire la o practică în baza căreia comercianţii sunt obligaţi să semneze acorduri exclusive de cooperare, care le împiedică să ofere produse pe platformele rivale.

Administraţia de stat pentru reglementarea pieţei (SAMR) a anunţat că a lansat o anchetă referitoare la această practică.

Autorităţile de reglementare a sectorului financiar se vor întâlni, de asemenea, cu reprezentanţi ai diviziei de servicii financiare online, Ant, a grupului Alibaba, potrivit unei declaraţii separate a Băncii Populare din China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.