Preocupările legate de securitatea datelor au determinat autorităţile chineze să ceară firmelor de stat să nu mai lucreze cu cele mai mari patru firme de audit la nivel mondial, deoarece Beijingul încearcă să reducă influenţa auditorilor occidentali, a relatat Bloomberg News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul de Finanţe al Chinei se numără printre entităţile guvernamentale care au oferit îndrumări neoficiale unor întreprinderi de stat chiar luna trecută, îndemnându-le să lase să expire contractele cu PwC, EY, KPMG şi Deloitte, potrivit articolului care citează persoane familiare cu problema.

În timp ce filialele offshore pot folosi auditorii globali, firmele lor mamă au fost îndemnate să angajeze contabili locali chinezi sau din Hong Kong atunci când contractele vor fi reînnoite, a declarat una dintre surse pentru Bloomberg.

Ministerul Finanţelor nu a răspuns imediat solicitărilor Reuters de comentarii. PricewaterhouseCoopers (PwC) a refuzat să comenteze, iar celelalte firme de audit de top nu au răspuns imediat.

Politica datelor este unul dintre numeroasele domenii asupra cărora China şi-a înăsprit controlul pentru a încerca să se asigure că practicile nu ameninţă interesele naţionale şi economice ale ţării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.