Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că, în perioada 27.06.2023 - 01.07.2023, se închide circulaţia rutieră la trecerea la nivel cu calea ferată din cartierul Petricani, traficul auto fiind redirecţionat în cursul nopţii, în intervalul orar 00.00- 04.00, pe rută alternativă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sucursala Regională de Căi Ferate Bucuresti (SRCF Bucureşti) va desfăşura, începând din noaptea de 27 spre 28 iunie 2023, ora 22.00, şi până sâmbătă, 1 iulie 2023, ora 05.00, lucrări de întreţinere la suprastructura feroviară pe firul I Băneasa – Pantelimon, de la km 11+000 - 11+050, inclusiv lucrări de refacere a zonei carosabile de la trecerea la nivel de la km 11+035, din cartierul Petricani”, anunţă, marţi, CFR.

Compania precizează că lucrările feroviare de întreţinere au drept scop creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor de călători de la 70 km/h, la 160 km/h şi constau în demontarea trecerii la nivel, ciuruirea şi completarea prismei cu piatră spartă nouă, înlocuirea materialului metalic de prindere, secţionarea căii fără joante şi înlocuirea şinelor în pasaj, buraj mecanizat cu utilaje de cale, pentru remedierea deficienţelor de nivel şi direcţie, refacerea căii fără joante prin sudură aluminotermică, iar lucrările de refacere a zonei carosabile la trecerea la nivel cu calea ferată vor contribui la îmbunătăţirea condiţiilor pentru participanţii la traficul rutier, prin montarea de dale elastice şi refacerea, prin asfaltare, a carosabilului de racord dintre drum şi calea ferată.   

”Precizăm faptul că, lucrările se vor executa cu închiderea totală a circulatiei auto în zona pasajului rutier, în intervalul orar 00.00 – 04.00, şi devierea circulaţiei auto pe ruta ocolitoare Cartier Tei Tabac (Bucureşti, Sector 2) - Şoseaua Petricani - Bulevardul Dimitrie Pompeiu - Bulevardul Barbu Văcărescu - Cartier Pipera (strada paralela cu calea ferată) - Cartier Petricani (şi retur)”, anunţă compania.

Potrivit CFR, circulaţia trenurilor se va desfăşura, între orele 22.00 – 05.00, doar pe firul II Băneasa - Pantelimon, interval orar necesar lucrărilor la linia CF de pe firul I.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.