CFR SA estimează pierderi de 32,78 milioane lei în acest an şi venituri totale de 4,255 miliarde lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar al societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 a fost elaborat cu o creştere a veniturilor totale cu 27,52% şi a cheltuielilor totale cu 31,18% compania programând o pierdere de 32.788 mii lei. Pierderea provine din reducerea veniturilor din taxa de utilizare a infrastructurii feroviare (TUI), principalul venit al companiei, care prezintă o scădere în anul 2019 cu 3,78% faţă de realizările preliminate ale anului 2018”, arată nota de fundamentare.

CFR SA şi-a bugetat totodată cheltuieli totale de 4,288 miliarde lei şi cheltuieli de natură salarială de 1,498 miliarde lei. Societatea estimează pentru sfârşitul anului 23.546 salariaţi.

Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 5.347 lei.

Cheltuielile planificate cu investiţiile se ridică la 2,4 miliarde lei.

Creanţele restante sunt bugetate la 1,37 miliarde lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.