CFR Marfă estimează pierderi de 100,5 milioane lei în acest an, din cauza scăderii volumului de transport marfă, la venituri totale de 811,2 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar al societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deşi societatea programează creşterea veniturilor totale cu 7,53% şi a cheltuielilor totale cu 0,73%, la finele anului 2019 este prevăzută o pierdere de 100,5 milioane lei, redusă cu 50,21 milioane lei faţă de cea preliminată pe anul 2018 (150,71 milioane lei). Pierderea provine, în principal, din scăderea volumului de transport marfă, respectiv scăderea cu 53% a veniturilor din traficul de cărbune energetic, care reprezintă 56% din veniturile societăţii”, arată proiectul.

Cheltuielile totale au fost estimate la 911,7 milioane lei, în timp ce cheltuielile de natură salarială au fost stabilite la 323,54 milioane lei.

”Cheltuielile de natură salarială au fost majorate ca urmare a: majorării salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată; reîntregirii acestora, pentru întregul an 2019, determinate ca urmare a acordării unor creşteri salariale în anul 2018; câştigul mediu brut lunar pe salariat nu depăşeşte 80% din indicele de creştere a productivităţii muncii”, arată nota de fundamentare a proiectului.

Cheltuielile cu investiţiile au fost planificate la 81 milioane lei.

Plăţile restante sunt reduse faţă de cele înregistrate în anul 2018 cu 30%, la 619,49 milioane lei.

De asemenea, societatea îşi reduce numărul mediu de personal la nivelul celui realizat în anul 2018, la aproape 5.800 de salariaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.