Compania de stat CFR Marfă, cel mai mare transportator feroviar de marfă, estimează pierderi de 137,2 milioane lei în acest an, la venituri totale de 823,3 milioane lei, arată proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pentru acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mult, acţionarul majoritar, Ministerul Transporturilor, vrea să crească valoarea cheltuielilor de natură salarială, faţă de proiecţia iniţială a bugetului, pentru a plăti orele suplimentare şi tichetele de masă.

Astfel, compania estimează pentru acest an cheltuieli totale de 960,6 milioane lei, din care cheltuielile de natură salarială sunt planificate la 256,7 milioane lei.

”Majorarea cheltuielilor de natură salarială faţă de nivelul prevăzut în ultimul buget de venituri si cheltuieli aprobat cu sumele aferente orelor suplimentare şi a cheltuielilor cu tichetele de masă acordate pentru ultimele două luni”, arată nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor.

Potrivit proiectului iniţial, aprobat în luna mai de Guvern, CFR Marfă îşi bugetase pentu acest an cheltuieli totale de 875,2 milioane lei, din care cheltuielile de natură salarială se ridicau la 245,9 milioane lei.

Cheltuielile cu investiţiile sunt prognozate în acest an la 78 milioane lei.

Compania estimează totodată creanţe restante de 360,1 milioane lei, la sfârşitul anului.

CFR Marfă are aproximativ 6.600 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.