Ministerul Transporturilor, care controlează CFR Marfă, cel mai mare transportator feroviar de mărfuri din România, a decis, prin reprezentanţii săi în adunarea generală a acţionarilor, numirea unui nou consiliu de administraţie şi a unui nou director general al societăţii, Mihuţ Constantin Crăciun, care are experienţă în companii specializate în băuturi precum Coca Cola şi Red Bull, potrivit unui comunicat publicat luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procedura de selecţie a noului manager privat a fost organizată în baza Ordonanţei de Urgenţă privind guvernanţa corporativă în instituţiile publice.

Crăciun a făcut parte din echipa de management al producătorului şi distribuitorului de băuturi răcoritoare Coca Cola România încă de la intrarea pe piaţa locală, în perioada ianuarie 1992 - octombrie 1996.

De asemenea, el a fost director de vânzări la producătorul de tutun Japan Tabacco International si director general Red Bull România, Bulgaria, Albania şi Moldova. Din decembrie 2015 până în prezent a ocupat funcţia de consilier la cancelaria primului ministru pe probleme de economie şi transport.

Potrivit raportului financiar pe anul 2014, publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe, CFR Marfă a avut pierderi de 271,6 milioane lei şi înregistra datorii de aproape 717 milioane lei.

Anul trecut, CFR Marfă a înregistrat o cotă de piaţă de circa 57%, principalul său concurent fiind Grupul Feroviar Român (GFR), controlat de omul de afaceri Gruia Stoica. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.