Compania de stat CFR Călători a anunţat marţi că trenul InterRegio care circula de la Timişoara la Bucureşti a frânat automat în zona Radomireşti în jurul orei 8.00 dimineaţa, dar garnitura şi-a reluat traseul, după aproximativ o oră de staţionare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Cei aproximativ 300 pasageri şi-au continuat călătoria în acelaşi tren, fără a fi pusă în pericol siguranţa şi securitatea acestora. Garnitura şi-a reluat traseul, după aproximativ o oră de staţionare şi după realizarea tuturor probelor care se impun prin reglementările în vigoare”, a mai precizat compania care a mai spus în prezent sunt cercetate cauzele care au condus la această situaţie.

Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a scris marţi, pe pagina sa de Facebook, că aproximativ o sută de persoane care călătoreau cu trenul InterRegio noaptea de la Timişoara la Bucureşti au rămas izolate în câmp, în condiţiile în care garnitura a rămas fără locomotivă.

El a afirmat că un asemenea incident este de neînchipuit în secolul în care trăim, iar măsurile adoptate de guvernarea PSD sunt pe cale „să scoată România de pe şine”.

„Azi dimineaţă, în jurul orei 8.00, peste 100 de oameni care călătoreau de la Timişoara spre Bucureşti cu trenul Interregio de noapte, s-au trezit izolaţi în câmp. Înainte de Dragomireşti, în judeţul Olt, trenul a rămas fără locomotivă. Aceasta s-a desprins de garnitură şi a gonit mai departe. A durat o oră ca locomotiva să se întoarcă, iar călătorilor li s-a spus că s-a rupt bulonul (un şurub de mari dimensiuni care leagă locomotiva de vagoane sau vagoanele între ele)”, a afirmat liderul deputaţilor PMP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.