Cezarina Roxana Bănică a demisionat din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie a producătorului de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demisia sa ”survine ca urmare a numirii acesteia în funcţia de Secretar General al Guvernului”, având în vedere că funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcţia de membru în board-ul companiilor de stat, arată un comunicat transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cezarina Roxana Bănică a fost numită în funcţia de membru provizoriu în Consiliul de Administratie al SNN pe o perioadă de patru luni începând cu 27 august 2017.

SNN a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 133,78 milioane lei (29,2 milioane euro), în creştere de 77 de ori faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul creşterii producţiei şi a încasărilor.

Producţia de energie a companiei a crescut în primul semestru cu 5,5%, la 5.066 GWh, ”în condiţiile unei opriri planificate semnificativ mai reduse a unităţii planificate să intre în oprirea planificată”, arată raportul companiei.

Veniturile din vânzarea energiei electrice au urcat în primele şase luni cu 20,2%, la 869,7 milioane lei.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%. SNN are o capitalizare de 2,19 miliarde lei (476 milioane euro).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.