Certion Property Developers a anunţat, miercuri, că are în plan dezvoltarea unor proiecte rezidenţiale premium în zona Neptun-Olimp, a căror investiţie totală depăşeşte 45 de milioane de euro, pe o perioadă de patru ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Certion Property Developers are în plan dezvoltarea unor proiecte rezidenţiale premium în zona Neptun-Olimp, a căror investiţie totală depăşeşte 45 de milioane de euro, pe o perioadă de 4 ani. Conform studiilor realizate de Certion, staţiunea Neptun-Olimp are cel mai mare potenţial de a deveni nucleul regenerării mult dorite a litoralului românesc. În acest moment, pe litoral sunt mult prea puţine unităţi de cazare de 4 şi 5 stele, concentrate în zone aglomerate, care adresează un segment mic din clienţi şi interesante numai pentru perioade limitate, nu pentru întregul an”, arată compania.

Potrivit acesteia, tendinţa globală, a achiziţiei de case de vacanţă, se regăseşte semnificativ şi la nivelul publicului din România care, din ce în ce mai mult, optează pentru investiţii în proprietăţi de vacanţă.

“Staţiunea Neptun-Olimp se configurează ca un nou pol al pieţei imobiliare, pe segmentul de investiţii şi second home premium. Proiectele echipei Certion prin seria de facilităţi unice vor marca o etapă nouă în regenerarea şi revitalizarea acestei zone. Valoarea cumulată a proiectelor Certion este de peste 45 de milioane de euro, iar prin ele vizăm nu doar construcţia de locuinţe, ci transformarea spaţiului în acasă, cu un impact minim asupra mediului”, a precizat Cătălin Scripcaru, president & CEO Certion Property Developers.

Compania a comandat un studiu, realizat de MIA Marketing, iar rezultatele acestuia arată un nivel de atractivitate de 68% al zonei Neptun Olimp. Zona este apreciată pentru că este liniştită şi mai puţin aglomerată (88%) potrivită pentru tot anul (80%), pentru vacanţe mai lungi (88%) şi pentru familii (79%).

Celelalte zone cercetate, Mamaia Năvodari şi Vama Veche, sunt percepute ca supra aglomerate (87%), prea scumpe (87%) cu servicii care lasă de dorit, în cazul Mamaia Năvodari, iar Vama Veche este considerată mai degrabă pentru week-end (57%), murdară (50%), dezvoltată haotic (34%).

În urma studiului s-au conturat şi principalele carateristici pe care românii le au în vedere pentru achiziţia unei case la mare. Trei sferturi dintre respondenţi preferă un apartament cu 2 camere (suprafaţă medie: 62 mp), cu terasă/ balcon (9,3 mp).

Respondentii îşi doresc să fie situat în vecinătatea plajei, înconjurat de verdeaţă şi având acces la facilităţi precum supermarket, restaurante, farmacii, dar şi Internet wi-fi, iar printre cele mai importante servicii se numără curăţenia căilor de acces, întreţinerea spaţiilor verzi, administrare şi servicii de pază.

Zona liniştită, cu multă verdeaţă şi densitate mică a populaţiei reprezintă principalele avantaje de a avea un apartament în staţiunea Neptun-Olimp. De asemenea, această staţiune este apreciată pentru preţurile sale rezonabile.

Timpul estimat de utilizare a apartamentului de vacanţă la mare acoperă în principal sezonul de vară (80% mai puţin de 3 luni pe an, în medie de 7 ori/ an), iar jumătate dintre respondenţi au disponibilitatea de a închiria apartamentul de vacanţă. În ceea ce priveşte modul de achizitie, 60% se gândesc să-l cumpere prin credit (bancar sau de la dezvoltator).

Momentul deciziei de cumpărare a unei locuinte la mare a fost puternic impulsionat de pandemie, peste 51% dintre respondenţi luând în considerare achiziţia unui apartament la mare în ultimul an.

”Având în vedere potenţialul zonei, intenţia din ce în ce mai evidentă de achiziţionare a unei locuinţe de vacanţă, compania are în plan dezvoltarea unor proiecte residentiale premium. Proiectul Vogh Olimp a demarat deja, Galileo Summer Resort este în proces de obţinere a avizelor necesare pentru autorizaţia de construcţie, iar Lago Neptun şi Pharos Olimp urmează a fi lansate în perioada următoare”, anunţă compania.

Vogh este un proiect localizat în Olimp, într-una dintre cele mai bune locaţii de pe malul românesc al Mării Negre şi va avea piscina Infinity la etajul 11. Clădirea de 13 etaje include 160 de apartamente proiectate cu terase spaţioase, piscină infinity de 200 mp cu sky bar, zonă de lounge şi o cafenea de tip coffee library. Va exista şi un complex Light Beauty & SPA aflat în aceeaşi zonă, la parterul imobilului, cu program de servicii non-stop.

Galileo este poziţionat vizavi de zona vilelor de protocol şi a vilei prezidenţiale. În cadrul proiectului Galileo Strada sunt incluse o esplanadă cu 6 restaurante, terase şi magazine tip high street, cu o zonă de promenadă marcată de Planetarium. Se adaugă piscina exterioară cu zonă de plajă si facilităţi dedicate exclusiv rezidenţilor, parcări prevăzute exclusiv subteran, spaţii de joacă pentru copii etc.

“În România, cererea pentru astfel de proprietăţi este cu atât mai mare, cu cât stocul de unităţi turistice pe segmentul premium este unul redus.  În contextul unei devalorizări ridicate, piaţa imobiliară poate reprezenta un refugiu foarte bun. Dacă locuinţele de vacanţă erau căutate anterior mai ales în sezonul estival, pandemia a schimbat comportamentele şi obiceiurile de consum, putând fi închiriate oricând pe parcursul anului. În plus, în funcţie de zonă şi caracteristicile ofertei, perioadele cu randament maxim pot genera câştiguri importante, care să contribuie la amortizarea investiţiei şi chiar dublarea capitalului într-un timp redus”, a menţionat Cătălin Scripcaru.

Certion a fost creată în 2015 de Catalin Scripcaru, Cezar Ionescu si Bogdan Caruntu, cu experienţă în dezvoltarea proiectelor imobiliare. În ultimii 20 de ani, echipa fondatoare a Certion a acumulat un portofoliu de proiecte, iar valoarea cumulată a acestora este de peste 900 de milioane de euro.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.