Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) a anunţat miercuri că a achiziţionat un simulator K-Sim Offshore DP (Dynamic Positioning) Class A, pentru desfăşurarea cursurilor specifice industriei offshore, investiţie de 3,36 milioane lei fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) a achiziţionat un simulator K-Sim Offshore DP (Dynamic Positioning) Class A, care îndeplineşte normele de acreditare Nautical Institute - organism internaţional care acordă acreditări centrelor de instruire şi navigatorilor în domeniul DP. Simulatorul îndeplineşte condiţiile necesare desfăşurării cursurilor specifice industriei offshore şi nu numai”, a informat centrul.

Certificatul de operator DP este o specializare fără de care activităţile navelor şi structurilor marine plutitoare în industria offshore şi regenerating power (wind) nu se pot desfăşura.

“În ultimii ani, având în vedere extinderea activităţii offshore în Marea Neagră, CERONAV a intrat pe această piaţă de training. După cursurile acreditate Opito (Bosiet, FOET, HUET, H2S şi Escape Chuet) sau în curs de acreditare (Coxswain şi MIST), ne pregătim pentru acreditarea Nautical Institute. Simulatoarele K-Sim DP ale Kongsberg sunt deja conforme cu aceste cerinţe şi ne vor facilita capacitatea de a oferi cursuri de primă clasă cursanţilor noştri, majoritatea fiind echipaje cu o experienţă îndelungată ca operatori DP pe mare”, a declarat Ovidiu Sorin Cupşa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Valoarea totală a investiţiei este de 3,36 milioane lei fără TVA.

”Experţii CERONAV s-au constituit într-un grup special creat pentru a face pregătirile necesare în vederea acreditării cursurilor, care să permită personalului navigant utilizarea DP (Dynamic Positioning), respectiv DP Induction (Basic),  DP Simulator (Advanced) şi DP Maintenance (Mentenanţă Tehnică). CERONAV are la acest moment cea mai mare ofertă de training din Europa pentru personalul navigant maritim, fluvial şi offshore, cu un portofoliu de 258 cursuri acreditate”, precizează centrul.

 


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.