Cel puţin 15 oameni au fost răniţi, vineri, în urma exploziei unei linii de azot lichid la fabrica de avioane Textron Aviation, situată în apropiere de Wichita, Kansas, fiind posibil ca incidentul să ducă la întârzierea lansării unui avion nou aflat în dezvoltare, au anunţat oficiali ai ţinutului şi ai companiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia unui rezervor de azot a aruncat în aer gaze şi lichid.

Serviciile de urgenţă au transportat la spital 11 persoane, una dintre acestea fiind rănită grav, a declarat medicul John Gallagher, director al serviciului de urgenţă din ţinutul Sedgwick, într-o conferinţă de presă.

Oficiali ai companiei au declarat că două dintre victime au mers la spital cu maşini private, iar alte două au primit îngrijiri la faţa locului.

Numărul răniţilor a fost limitat pentru că la serviciu se aflau puţini angajaţi în perioada sărbătorii Crăciunului, a declarat şeful adjunct al Departamentului de Pompieri al ţinutului Sedgwick.

Explozia a mai avariat un rezervor de depozitare, provocând propulsarea de gaz în afara clădirii, a spus Wegner.

Imaginile de la faţa locului au arătat ceea ce părea a fi un nor de abur ieşind din clădirea avariată. Gazul nu a fost dăunător, a precizat Wegne.

A fost ruptă şi o a doua valvă, iar echipele de urgenţă au aerisit azotul din rezervoarele afectate, înainte de a efectua o nouă căutare în fabrică.

Ulterior, personalul fabricii a preluat controlul asupra acesteia. Daunele au avut loc la Fabrica 3, unitate de producţie de material compozit şi de avioane experimentele inclusiv a SkyCourier, a declarat purtătorul de cuvânt al Textron, Stephanie Harder.

SkyCourier, un avion utilitar aflat în dezvoltare, ar trebui să intre în exploatare în 2020, anunţase anterior compania. Harder a spus că este prea devreme de stabilit ce pagube ar fi putut suferi prototipul de avion.

Textron Aviation, divizie a companiei Textron, fabrică avioane Beechcraft şi Cessna.

Economia din regiunea Wichita a fost mult timp susţinută de producţia de avioane. Boeing a anunţat că va suspenda în ianuarie producţia de avioane 737 Max, care sunt consemnate la sol la nivel mondial, în urma a două prăbuşiri fatale. Decizia afectează muncitorii de la fabrica Spirit AeroSystems din Wichita, principalul furnizor al Boeing, care produce fuzelajele avioanelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.