CEC Bank a anunţat joi că a acordat un credit de 60 de milioane de lei şantierului din Mangalia, operat de constructorul olandez de nave Damen Shipyards, pentru finanţarea operaţiunilor curente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"CEC Bank a acordat un credit de 60 de milioane de lei şantierului din Mangalia, operat de constructorul olandez de nave Damen Shipyards, pentru finanţarea operaţiunilor curente. Şantierul naval Damen Shipyards din Mangalia este implicat în prezent în zece proiecte de construcţii navale, inclusiv  pentru o navă de explorare offshore, ce va fi livrată unui client de primă talie internaţională", a informat banca.

Alte proiecte în derulare includ: construirea a două nave cargo Roll-on/Roll-off (pentru transportul încărcăturilor pe roţi-tiruri, camioane etc), construirea a patru nave tanker pentru transportul produselor chimice ce tocmai ce au fost livrate cu succes, construcţia a două nave suport spărgătoare de gheaţă, modernizarea şi retehnologizarea unui spărgător de gheaţă şi a unei nave suport, precum şi activităţi de reparaţii curente nave de la clienţi naţionali şi internaţionali.

“Ne bucură să contribuim la continuarea unor proiecte industriale de impact din România. Şantierul naval de la Mangalia are zeci de ani de tradiţie şi este printre cele mai mari la nivel european, jucând un rol important atât la nivel internaţional, pe segmentul industriei navale, cât şi la nivel local, prin impactul pe care-l are pe piaţa forţei de muncă, în exporturi şi în ecosistemul industriei grele româneşti”, a declarat Bogdan Neacşu, director general CEC Bank.

Şantierul din Mangalia, cunoscut iniţial ca Şantierul Naval 2 Mai şi-a demarat activitatea în 1976. Din 1997 şi până în 2017, a fost controlat de către Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A. În iulie 2018, controlul operaţional al şantierului din Mangalia a fost preluat de către Grupul Damen, în cadrul unui joint-venture în care Statul Român deţine 51% şi grupul olandez Damen Shipyards - 49%. Grupul Damen mai deţine un şantier in Romania, la Galaţi, încă din anul 1998.

"Dorim ca Damen Mangalia să devină unul dintre cele mai performate şantiere din România cât şi la nivel global şi ne bucurăm că CEC Bank contribuie la susţinerea acestui plan. În portofoliul curent al şantierului avem în desfăşurare două proiecte de modernizare şi retehnologizare nave, ce aparţin autorităţilor române şi dorim să fim în continuare un partener de bază în dezvoltarea proiectelor strategice ale României. Suntem mândri că facem parte din acest proiect unde statul român este acţionar majoritar şi Damen deţine controlul operaţional. Pentru industria grea românească acest concept aduce o nouă, eficientă şi modernă soluţie pentru o dezvoltare economică durabilă, transfer de know-how şi retenţia personalului calificat la nivel naţional”, a declarat Chris Groninger, director general Damen Shipyards Mangalia.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 36 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2020.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.