Apple a investit peste 10 miliarde de dolari în proiectul de maşini autonome la care tocmai a renunţat, conform unor informaţii publicate de The New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recent, s-a aflat că Apple a renunţat la proiectul Titan. Lansat în 2014, acesta îşi propunea, la început, să dezvolte o maşină electrică complet autonomă.

De-a lungul dezvoltării, compania a întâmpinat numeroase dificultăţi şi a trebuit să-şi limiteze pretenţiile. În urma cu câţiva ani, obiectivul a fost retrogradat de la dezvoltarea unei maşini autonome, la crearea unor tehnologii pentru maşinile autonome.

Asta pentru ca, în final, după aproximativ 10 ani şi peste 10 miliarde de dolari cheltuiţi, Apple să decidă că este mai bine să renunţe la acest proiect.

Cel puţin o parte dintre inginerii care au lucrat la proiectul Titan sunt acum mutaţi la cele care privesc inteligenţa artificială, semn că aceasta reprezintă unul din domeniile pe care Apple pune cel mai mare accent.

Apple este aşteptată să lanseze mai multe funcţii de AI generativ în produsele şi serviciile sale. Mai multe aplicaţii de iPhone, iPad şi, probabil, Mac ale companiei vor oferi din toamnă astfel de facilităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.