Casa Română de Comerţ Agroalimentar Unirea, companie de stat înfiinţată de Ministerul Agriculturii la sfârşitul anului 2018, în mandatul ministrului social-democrat Petre Daea, a avut anul trecut pierderi de 7,1 milioane lei, iar pentru acest an estimează un profit brut de 7,3 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2020, publicat în dezbatere de minister.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a avut anul trecut venituri totale de 1,96 milioane lei, iar pentru acest an şi-a bugetat venituri totale de aproape 37 de ori mai mari, în sumă de 71,64 milioane lei.

Cheltuielile totale stabilite pentru acest an se ridică la 64,27 milioane lei, de la 9,06 milioane lei, cheltuielile totale realizate anul trecut.

De asemenea, compania şi-a stabilit în acest an cheltuieli cu investiţiile de 20,87 milioane lei, de circa patru ori mai mari faţă de anul trecut, când s-au ridicat la 5,22 milioane lei în 2019.

Casa Română de Comerţ Agroalimentar Unirea estimează pentru finalul anului un număr de 40 de angajaţi, faţă de 59 angajaţi la finalul lui 2019. Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 6.038 lei, comparativ cu 6.925 lei anul trecut.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea este o companie de stat înfiinţată de Ministerul Agriculturii la sfârşitul lui 2018. Iniţial, compania îşi propunea să ajungă la un lanţ de 60 de magazine cu produse româneşti care să concureze cu marii retaileri.

În 2019, au fost deschise două magazine, la Sibiu şi Bucureşti, şi au fost închiriate spaţii pentru încă două magazine şi depozite.

Noua companie de stat urma să ajute fermierii mici şi mijocii să îşi valorifice produsele, fiscalizând activitatea acestora şi reducând evaziunea în domeniu, care se ridică la 3 miliarde euro.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.