Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor din SUA, Kevin McCarthy, a declarat duminică că membrii acesteia va vota săptămâna aceasta asupra unui proiect al său privind cheltuielile şi datoriile guvernului Statelor Unite şi l-a invitat pe preşedintele Joe Biden să discute cu el plafonul datoriei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

McCarthy a propus săptămâna trecută un plan care ar combina reduceri de cheltuieli de 4.500 miliarde de dolari în cu o creştere de 1.500 miliarde de dolari a limitei datoriei SUA de 31.400 miliarde de dolari.

Biden şi Senatul controlat de democraţi vor respinge probabil propunerea, dar McCarthy a numit-o o bază pentru negocierile dintre cele două părţi, în săptămânile următoare.

Eşecul de a ridica plafonul datoriei ar duce la neîndeplinirea obligaţiilor financiare ale SUA, zguduind economia globală.

Pieţele financiare au dat deja semne de îngrijorare cu privire la un impas, costul asigurării expunerii la datoria SUA fiind la cel mai ridicat din ultimii zece ani, iar analiştii financiari îşi exprimă îngrijorarea cu privire la creşterea riscului de neplată.

Republicanii deţin o majoritate restrânsă în Cameră, dar McCarthy a spus că este încrezător că va obţine suficiente voturi pentru a-şi trece proiectul de lege în cameră.

”Nu îmi pot imagina pe cineva din conferinţa noastră care ar dori să meargă cu cheltuielile nesăbuite ale lui Biden. Ca orice altă gospodărie din America, dacă Washingtonul vrea să cheltuie mai mult, trebuie să economisească mai mult în altă parte. Acest lucru nu este controversat, este de bun simţ. Îl invit pe preşedinte să devină serios şi să se alăture republicanilor la masă”, a declarat McCarthy pentru Fox News, într-un interviu de duminică.

Senatorii democraţi Amy Klobuchar şi Dick Durbin au îndemnat duminică la negocieri între Biden şi McCarthy, dar au spus că propunerea lui McCarthy este mai potrivită pentru dezbaterile bugetare decât pentru plafonul datoriei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.