Camera Deputaţilor şi celelalte instituţii publice cu sediul în Palatul Prlamentului vor achiziţiona energie electrică de pe Bursa de Mărfuri Bucureşti, la un preţ de 178,77 lei pe MWh, începând din luna iunie, economia anuală fiind de peste un milion de lei, în condiţiile în care întreaga clădire consumă, în medie, 1.150 MWh pe lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Camera Deputaţilor va achiziţiona energie electrică de pe Bursa de Mărfuri Bucureşti, la un preţ de 178,77 lei pe MWh, preţ fără taxe şi accize, conform legislaţiei în vigoare,  începând cu luna iunie", a anunţat miercuri instituţia.

Preţul obţinut este cu aproximativ 30% mai mic decât cel estimat conform cotaţiilor de preţ la energia electrică din baza de date a BRM în perioada decembrie 2017 – martie 2018, anunţă instituţia.

Contractul va avea o durată de 1 an, iar preţul  foarte mic obţinut pentru 1 MWh va fi plătit de toate cele 9 instituţii publice care au sediul  în Palatul Parlamentului. 

"În urma licitaţiei la care Camera Deputaţilor a participat în asociere cu alte instituţii publice, costul consumului de energie pentru perioada contractată va scădea semnificativ. Astfel, anual, va fi realizată o economie la achiziţia de energie electrică de peste 1.000.000 de lei, economie de care vor beneficia toate instituţiile publice rezidente în cadrul imobilului (Senat, CCR, Consiliul Legislativ, Centrul SELEC din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, etc.)", precizează Camera Deputaţilor.

Aceste economii se vor reflecta şi asupra bugetului de utilităţi alocat reuniunilor ce se vor desfăşura în Palatul Parlamentului pe durata Preşedinţiei Consiliului UE din 2019. 

Palatul Parlamentului consumă, în medie, 1.150 MWh pe lună.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.