Uniunea Camerelor de Comerţ Bilaterale din România a anunţat joi că s-a înfiinţat Camera de Diplomaţie Comercială cu Regatul Spaniei, organizaţie non-guvernamentală care îşi propune să promoveze relaţiile economice şi comerciale dintre România şi Spania, precum şi colaborarea în domenii ca turismul, agricultura, cercetarea ştiinţifică, sănătatea, telecomunicaţiile, combaterea corupţiei, proprietatea intelectuală şi protecţia consumatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua organizaţie are sediul la Bucureşti, urmând ca la toamnă să fie deschise sucursale la Madrid şi Barcelona iar membrii vor fi companii cu capital românesc şi spaniol.

„Înfiinţarea Camerei de Diplomaţie Comercială cu Regatul Spaniei este răspunsul la necesitatea de a reprezenta şi susţine eficient comunitatea românească din Spania în relaţiile şi demersurile ce le întreprinde pe lângă instituţiile spaniole sau  româneşti. Este, în acelaşi timp, o soluţie pentru promovarea mai vizibilă a mediului de afaceri spaniol interesat să investească în România”, a spus Magdalena Patriche, secretarul general al Camerei de Diplomaţie Comercială cu Regatul Spaniei.

La finalul anului 2016, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Spania a fost de 3,564 miliarde de euro, iar Spania a urcat pe poziţia a şaptea în topul investitorilor străini, cu investiţii directe de 1,707 miliarde euro.

Exporturile româneşti în Spania au atins 1,72 miliarde de euro, reprezentând 2,98% din totalul exporturilor româneşti. Importurile de produse spaniole în România au fost de 1,834 miliarde de euro, reprezentând 2,73% din totalul importurilor României.

Peste un milion de români trăiesc şi muncesc în Spania, iar mediul de afaceri spaniol este reprezentat în România de peste 6.000 de persoane juridice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.