Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a precizat că nu va reveni FMI în România, atâta timp când va conduce această coaliţie de guvernare, iar angajamentele legate de deficitul bugetar vor fi menţinute. El a adăugat că pentru prima oară în istorie, la 31 iulie va fi depusă şi adoptată de către Guvern, aşa cum prevede legea, strategia fiscal bugetară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu va reveni FMI în România cât suntem în această guvernare. Cât suntem în această guvernare găsim soluţii să ţinem România nu pe linia de plutire, ci acolo, pe traiectoria pe care s-a angajat şi traiectorie pe care câteodată era să derapeze anul trecut. De ce ne imprumutăm la dobânda de 8%? Pentru că avem inflaţie imensă, dar nu este inflaţia noastră. Când s-a făcut liberalizarea pieţei energiei de fapt s-a făcut liberalizarea preţurilor la energie. Au generat o inflaţie imensă. Ultima lună de inflaţie pe care vă uitaţi, 28% înseamnă creşterea preţului la energie. Acolo vedeţi consecinţele unor politici care nu s-au făcut bine. Se putea face mai bine. Nu zic că nu trebuiau făcute, dar se puteau face mai bine. Încercăm să stabilizăm, încercăm să reparăm şi vom face acest lucru în continuare. O să vedeţi că angajamentele cu privire la deficitul bugetar vor fi menţinute şi se va încheia anul aşa cum ne-am angajat”, a declarat Adrian Câciu, în plenul Camerei, unde a participat la „Ora Guvernului”.

Social-democratul a mai anunţat că la 31 iulie va fi adoptată de către Guvern strategia fiscal-bugetară.

„Mai mult decât atât. La 31 iulie 2022 veţi avea o surpriză, veţi avea strategia fiscal-bugetară pentru prima oară în istorie, aşa cum scrie în lege, depusă şi adoptată de către Guvern. Nu la final de an, nu anul viitor, astfel încât toţi investitorii din România să ştie cum arată România în următorii doi ani”, a conchis Câciu. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.