Ministrul de Finanţe Adrian Câciu a precizat că a anunţat, la şedinţa de miercuri a Guvernului, rezultatele execuţiei bugetare la 4 luni, iar deficitul este de 1,23% din PIB, în scădere cu 0,5 procente comparativ cu anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am anunţat în cadrul Guvernului şi rezultatele execuţiei bugetare la 4 luni, execuţie care va fi publicată astăzi, cel târziu mâine dimineaţă, pe site-ul Ministerului de Finanţe. Avem un deficit de 1,23% din PIB, în scădere cu 0,5 puncte procentuale faţă de anul trecut şi într-o scădere nominală cu 4,2 miliarde de lei”, a declarat Adrian Câciu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Ministrul de Finanţe a adăugat că această consolidare poate fi pusă pe seama creşterii colectării veniturilor, care au crescut cu 23%, şi printr-o gestionare mai bună, mai eficientă a cheltuielilor bugetare, care au un trend de creştere mai mic decât cel programat.

„Evident, am avut analiza şi pe ceea ce înseamnă elementele de creştere economică şi cum rezolvăm sau reuşim să conducem această creştere economică pe trimestrul unu să se reflecte şi în rezultatele pe trimestrele viitoare şi evident argumentul este ca ceea ce am pregătit ca programe să ajungă cât mai rapid către economie şi către cetăţeni”, a mai explicat Câciu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.