Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a anunţat că a făcut o informare, în şedinţa de joi a Guvernului, privind absorbţia fondurilor europene. Astfel, el a precizat că, la acest moment, „România are rambursate 85% din fondurile alocate. La momentul când discutăm, la Comisia Europeană sunt spre decontare 2 miliarde euro, ce ar însemna echivalentul a 92% absorbţie, cu ceea ce ne-am propus, la nivelul lunii noiembrie, să depunem către Comisia Europeană – 1,4 miliarde euro, dar ele se vor deconta anul viitor. Undeva după trimestrul IV, gradul de absorbţie pe care îl ţintim este de 98%”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din perspectiva absorbţiei de fonduri europene, am făcut şi o serie de informari la nivelul Guvernului. La acest moment, România are rambursate 85% din fondurile alocate. La momentul când discutăm, la Comisia Europeană sunt spre decontare 2 miliarde euro, ce ar însemna echivalentul a 92% absorbţie, cu ceea ce ne-am propus, la nivelul lunii noiembrie, să depunem către Comisia Europeană – 1,4 miliarde euro, dar ele se vor deconta anul viitor. Undeva după trimestrul IV, gradul de absorbţie pe care îl ţintim este de 98%”, a declarat Adrian Câciu, la finalul şedinţei de joi a Executivului. 

El a mai spus că în 2015 rata de absorbţie era de 52%.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Spre deosebire de exerciţiul financiar anterior care, la momentul încheierii finanţării 2015 s-a încheiat cu rata absorbţiei de 52%, iar în momentul închiderii programelor 2007-2013 care au încheiat cu un grad de absorbţie de 92%”, a mai explicat Câciu.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a adăugat că, în prezent, pe noul cadru financiar multianual 2021-2027, sunt lansate apeluri de peste 16 milioane euro şi sunt în pregătire alte apeluri în valoare de 9 miliarde euro.

„De asemenea, sunt o serie de elemente care ne ajută din perspectiva finanţării noului cadru financiar multianual 2021-2027. Amintesc că, la acest moment, sunt apeluri lansate de peste 16 miliarde euro şi avem în pregătire apeluri de încă 9 miliarde euro, astfel încât la final de an foarte mulţi beneficiari să poată să depună proiecte pe noul cadru financiar multianual”, a conchis  Adrian Câciu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.