Acţiunile europene sunt în scădere luni, iar bursa din Paris a coborât de la cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani, după ce favoritul pieţelor Emmanuel Macron a câştigat duminică alegerile prezidenţiale din Franţa, transmite MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Stoxx Europe 600 este în declin cu 0,1%, cu pierderi în sectorul resurselor naturale, industriei şi tehnologiei.

Vineri, Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile la cel mai ridicat nivel atins după august 2015, iar săptămâna trecută a câştigat 1,9%, investitorii anticipând o victorie a lui Macron.

Indicele CAC 40 al bursei din Paris este în  coborâre cu 0,5%, după ce vineri a atins cel mai ridicat  nivel după ianuarie 2008.

Acţiunile băncii Societe Generale scad cu 1,73%, înregistrând prima evoluţie negativă din ultimele cinci şedinţe de tranzacţionare, în timp ce titlurile BNP Paribas coboară cu 1,2%.

”Atenţia se îndreaptă acum spre alegerile generale din Franţa, din 11 iunie, în care formarea unei majorităţi guvernamentale va fi esenţială pentru ca Macron să îşi respecte propisiunile din campanie, pentru un guvern mai eficient, reducerea cheltuielilor guvernamentale, a taxelor şi reformarea pieţei muncii, pentru a o face mai flexibilă”, a declarat James Woods, analist în domeniul investiţiilor la Rivkin Securities.

Randamentul obligaţiunilor guvernamentale franceze pe termen de 10 ani a săczut cu 0,01 puncte procentuale, la 0,76%.

Indicele german DAX 30 este în declin cu 0,08%, după ce vineri a atins un nivel record. Indicele londonez FTSE 100 creşte cu 0,11%.

La Madrid, indicele IBEX 35 este în declin cu 0,03%, iar la Milano FTSE MIB coboară cu 0,1%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.