Bursele europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în urcare puternică, susţinute de datele referitoare la inflaţia din Franţa şi Germania, care arată o încetinire a creşterii preţurilor de consum în zona euro, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în creştere cu 1,4%, cea mai mare creştere, de 3,3% fiind înregistrată de acţiunile din sectorul comerţului cu amănuntul, în timp ce majoritatea sectoarelor şi burselor majore au evolat în teritoriu pozitiv.

Acţiunile din sectorul petrolului şi gazelor au scăzut însă cu 3,1%.

Indicele german DAX a avansat cu 2,18%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,3%, în timp ce indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a crescut cu numai 0,4%.

Bursele europene au închis în creştere şi marţi, susţinute de inflaţia sub aşteptări raportată de Germania pentru şuna decembrie, de 9,6% în termeni anuali.

Datele privind inflaţia din Franţa au oferit la rândul lor o surpriză plăcută, miercuri, aceasta încetinind în decembrie la 6,7%, de la un ritm record de 7,1% în noiembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.