Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de joi în scădere, influenţate de titlurile imobiliare, în timp ce investitorii sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de perspectivele ca ratele dobânzilor să rămână ridicate pentru mai mult timp, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât în declin cu 0,2%, recuperând o parte din pierderile consemnate pe parcursul zilei, în timp ce componenta companiilor imobiliare a scăzut cu 3,2%, până la cel mai redus nivel din peste două luni.

Acţiunile companiei LEG Immobilien din Germania au închis în declin cu 11,4%, după ce firma şi-a suspendat plata dividendelor

”Este destul de evident că firmele imobiliare vor fi supuse unei presiuni într-un mediu cu rate ale dobânzii mai ridicate, iar comentariile (LEG Immobilien) i-au determinat pe oameni să se gândească într-o altă lumină la companii şi la capacitatea lor de a gestiona incertitudinile economice”, a declarat Steve Sosnick, strateg şef la Brokeri interactivi.

Peste Atlantic, Wall Street a câştigat teren, deoarece datele economice au sugerat semne de fisuri pe piaţa forţei de muncă din SUA, înaintea datelor cheie privind salariile non-agricole de vineri, indicând faptul că politica monetară restrictivă a Rezervei Federale începe să funcţioneze conform aşteptărilor.

Toţi ochii vor fi aţintiţi asupra Băncii Centrale Europene săptămâna viitoare, când analiştii se aşteaptă ca instituţia să-şi majoreze dobânda cheie cu 0,50 puncte procentuale, numeroşi factori de decizie cerând băncii centrale să menţină creşterea dobânzilor, la reuniunile ulterioare.

Acţiunile compazniilor minere europene au scăzut cu 2,7%, urmărind preţurile mai scăzute ale cuprului.

Titlurile Hugo Boss au scăzut cu 2,1% după ce casa de modă germană a estimat că vânzările pentru 2023 vor creşte mai încet decât anul trecut.

Acţiunile Credit Suisse au foct cotate în declin cu 1,9% după ce banca a amânat publicarea raportului său anual, deoarece autoritatea de reglementare a pieţei din SUA a ridicat întrebări cu privire la situaţiile financiare anterioare.

Indicele german DAX a stagnat, CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 0,12%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a pierdut 0,63%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.