Principalul indice al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), BET, a avut un avans de 10,87% după primul semestru al acestui an, pe fondul unei luni iunie marcate de acordarea de dividende şi de incertitudini politice, a anunţat marţi BVB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BET, principalul indice al pieţei, cel care măsoară evoluţia celor mai lichide companii, a încheiat luna iunie la un nivel de 7.855 puncte, cu 10,87% mai mult faţă de începutul anului.

Sezonul dividendelor a marcat puternic luna iunie, iar cele mai mari randamente ale dividendelor acordate au depăşit 18%. Cele mai mari randamente al dividendelor acordate până la 30 iunie 2017 le-au înregistrat companiile Oil Terminal (OIL), 18,3%, Conpet (COTE), cu 17,42%, Electroargeş (ELGS), cu 13,33%, Transgaz (TGN), 12,94%, şi Romgaz (SNG) cu 12,42%.

La finalul primului semestru, valoarea medie zilnică a tranzacţiilor efectuate a crescut cu peste 30% şi a ajuns la 9,68 milioane de euro. În primul semestru, au avut loc două listări importante.

”În 16 mai, au intrat la tranzacţionare acţiunile DIGI Communications, simbol bursier (DIGI), important furnizor de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, în urma finalizării cu succes a celei mai mari oferte publice iniţiale (IPO) derulată de o companie privată pe piaţa de capital românească, de peste 944 milioane lei (207 milioane euro). Acţiunile AAGES (Asociaţia pentru Aplicarea Generatoarelor Statice), simbol bursier AAG, companie care proiectează şi fabrică instalaţii de încălzire prin inducţie pentru o gamă largă de aplicaţii, au început tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pe 19 iunie, în urma unei oferte prin care acţionarii au vândut 15% din companie pentru circa 5,5 de milioane de lei”, se arată în comunicat.

Capitalizarea companiilor româneşti a ajuns la 19,25 miliarde de euro la finalul lunii iunie, în timp ce capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate la BVB a depăşit 37 de miliarde de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.