Bursa de pe Wall Street a închis luni în scădere, iar acţiunile şi-au accentuat scăderile după ce preşedintele Rezervei Federale (Fed) americane, Jerome Powell, a sugerat o înăsprire mai agresivă a politicii monetare decât se anticipa anterior, amplificînd incertitudinile deja existente privind invazia rusă a Ucrainei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toţi cei trei indici bursieri majori din SUA. au întrerupt seriea de câştiguri din ultimele patru sesiuni, în timoul căreia au consemnat cele mai mari câştiguri procentuale săptămânale de la începutul lunii noiembrie 2020.

Powell a declarat la conferinţa Asociaţiei Naţionale pentru Economie de Afaceri că banca centrală trebuie să acţioneze ”rapid” pentru a combate inflaţia, el adăugând că, dacă va fi necesar, ar putea fi aplicate creşteri mai mari decât de obicei ratei principale a dobânzii.

Contractele futures ale fondurilor Fed implică acum o probabilitate de 60,7% de majorare cu 0,50 de puncte procentuale a dobânzii cheie la următoarea întâlnire a Fed din luna mai, faţă de 52% înainte de publicarea textului discursului lui Powell.

Indicele S&P 500 0,04%, Nasdaq Composite 0,38%, iar Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,58%.

Acţiunile Boeing au scăzut după ce una dintre aeronavele sale 737-800 operate de China Eastern Airlines s-a prăbuşit în sudul Chinei, fără să existe supravieţuitori.

În ciuda scăderii titlurilor Boeing, indicele S&P 500 Aerospace and Defense a crescut, acţiunile Lockheed Martin, Raytheon, Northrop Grumman  şi General Dynamics înregistrând creşteri solide.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.