British Airways a suspendat vânzarea biletelor de avion pe distanţe scurte cu plecare din aeroportul londonez Heathrow, după ce aeroportul a cerut companiilor aeriene să limiteze rezervările noi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat de marţi, compania aeriană a declarat că măsura, care va dura până pe 8 august, a fost luată ca răspuns la cererea aeroportului Heathrow în acest sens.

”Am decis să luăm măsuri responsabile şi să limităm biletele disponibile pentru unele servicii Heathrow, pentru a ajuta la maximizarea opţiunilor de rerezervare pentru clienţii existenţi, având în vedere restricţiile impuse nouă şi dificultăţile continue cu care se confruntă întreaga industrie a aviaţiei”, se arată în comunicat.

Aeroportul Heathrow s-a declarat bucuros că cea mai mare companie aeriană a respectat cererea:

”Suntem încântaţi să vedem măsurile British Airways, care acţionează responsabil şi pun pasagerii pe primul loc”, potrivit aeroportului.

Cel mai mare aeroport din Europa după numărul de pasageri a anunţat pe 12 iulie că va impune un plafon de 100.000 de pasageri zilnici care pleacă, deoarece industria aeriană continuă să se confrunte cu o serie de provocări.

Bagajele nu au ajuns la destinaţiile corecte, angajaţii sunt depăşiţi de situaţie, iar piloţii sunt nemulţumiţi în timp ce încearcă să acopere lipsa echipajelor, potrivit experţilor din industrie.

Heathrow a spus că decizia sa de a restricţiona numărul de călători a fost luată ”în interesul pasagerilor”, pentru a oferi ”călătorii mai bune şi mai fiabile în această vară”.

Limitarea capacităţii va fi în vigoare până pe 11 septembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.