BRD-Groupe Société Générale şi UniCredit Bank acordă A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România, un credit sindicalizat în valoare totală de peste 177 milioane de euro, au anunţat joi instituţiile bancare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin noul contract, Grupul A&D Pharma îşi refinanţează o linie de credit sindicalizată contractată în anul 2015 şi accesează o nouă facilitate de credit în valoare de 57 milioane de euro, beneficiind de contextul favorabil al pieţei financiare, pe fondul apetitului ridicat actual al băncilor pentru creditarea companiilor viabile, cu o bună performanţă financiară şi perspective de dezvoltare în continuare”, informează un comunicat.

Finanţarea, acordată pentru o perioadă de cinci ani, este de tip "club loan", fiecare dintre instituţiile financiare participând cu o sumă egală, de aproximativ 88,6 milioane de euro.

Tranzacţia a fost aranjată în comun de cele două bănci, BRD asumând rolul de coordonator al documentaţiei de credit, iar UniCredit Bank rolurile de agent de facilitate şi agent de garanţii.

Clubul bancar a beneficiat de consultanţa juridică a casei de avocatură CMS România, în timp ce Grupul A&D Pharma a fost asistat de RTPR Allen & Overy.

BRD - Groupe Société Générale are 2,28 milioane de clienţi activi şi operează o reţea de peste 800 de unităţi. BRD ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,2 milioane de carduri valide şi o reţea de acceptare de aproximativ 27.700 POS-uri şi mai mult de 1.500 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la 31 decembrie 2016, de 50,6 miliarde lei.

UniCredit Bank este parte a grupului UniCredit şi este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

A&D Pharma este cel mai mare grup farmaceutic din România, deservind peste 4.500 de farmacii şi peste 500 de spitale. Sensiblu, unul dintre cei mai importanti jucători pe piaţa de retail farmaceutic, are peste două milioane de clienţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.