BRD anunţă că a acordat Vrancart Adjud un credit de 16 milioane euro pentru implementarea proiectului de construire şi instalare a unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 20,5 MW.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”BRD a acordat Vrancart Adjud un credit pentru implementarea proiectului de construire şi instalare a unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 20,5 MW, cu facilităţi în sumă de 16 milioane euro. Proiectul se înscrie în strategia de sustenabilitate a Grupului Vrancart, consolidând resursa solară în portofoliul de inputuri destinate producţiei cu amprentă de carbon redusă. Creditul acordat de BRD asigură finanţarea exclusivă a dezvoltării şi operaţionalizării parcului fotovoltaic, care va reduce emisiile de CO2 ale companiei cu 15.898 tone anual”, anunţă banca.

Proiectul presupune instalarea a 31.680 panouri solare şi va fi amplasat în zona adiacentă municipiului Adjud, pe un teren de 29 hectare.

Energia produsă de parcul fotovoltaic va fi consumată de companie în procesul de producţie, surplusul urmând a fi livrat în reţeaua naţională de transport şi distribuţie a energiei electrice.

”Suntem alături de companiile româneşti în demersurile lor de dezvoltare şi tranziţie sustenabilă, iar proiectul realizat de Vrancart SA este un exemplu de adaptare la contextul economic actual, unul care face necesară o flexibilitate deosebită şi viziune pe termen lung”, a spus Felix Daniliuc, directorul executiv al Departamentului IMM, BRD Groupe Société Générale.

Vrancart SA este unul din principalii jucători pe piaţa produselor de carton ondulat şi a hârtiilor igienico-sanitare din România. Fondată în 1977, compania este listată din 2005 la Bursa de Valori Bucureşti, acţionarii majoritari fiind Lion Capital SA şi Pavăl Holding.

BRD Groupe Société Générale operează o reţea de 432 de unităţi. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârşitul lunii septembrie 2023, la 77 miliarde lei.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 117.000 de angajaţi în 60 de ţări şi 25 de milioane de clienţi la nivel mondial în cele trei activităţi-cheie ale sale: Retail banking în Franţa, Servicii bancare globale şi soluţii pentru investitori, Retail banking internaţional, mobilitate şi servicii de leasing.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.